Äggkross och svordomar

Vad bra det går. Jag har haft ägg i en plastlåda förut utan problem, men i dag tryckte jag ihop dem så de sprack när jag stängde locket. Den där parametern angående äggens storlek verkar helt och hållet ha gått mig förbi i dag. Typiskt. Tur att de finns såna som håller för det mesta.

Stekta ägg, godis

Var och handlade, och hittade förutom billiga, enorma granatäpplen även dammsugare med pepparkakssmak, och granatäppeljuice! Det handlar alltså om bakverket dammsugare (punschrulle), och inte maskinen. Älskaren R älskar sådana (fortfarande inte maskinen), så vi är båda mycket nöjda.

Jagade även fatt på en bit kött och ett gäng grönisar som blir en god köttgryta i kväll. Ska höra om svärisarna vill komma över och käka lite, det är nästan alltid de som bjuppar på mat… R är ute och klipper träd och en häck med sin far, de är väldigt lika varandra till sättet och i humöret, men de har helt olika sätt att göra praktiska saker på. Så jag kan tänka mig att snart flyger det mer än pinnar i luften. Svordomar, till exempel.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/aggkross-och-svordomar/

2 kommentarer

  • Tantiluranovember 26, 2011 kl. 15:15
  • Svara

  På tal om mat så – här kommer mitt hopknåpade sätt att göra Vingarna.
  Tog ett kilo naturella vingar och spred ut dom i en ugnsform. Strödde på lagom mycket med mycke’ salt. Låt dom stå där medan ugnen värms till 250 gr.Droppa över lite olja och så sjuss in i ugnen. Där ska dom stå 10-15 min. Jag satte dom längst ner. Under tiden blandade jag ihop en gegga av sådär ett par tre msk tomatpure, lite balsamico, lagom med soya, lagom med smulad torkad chili, en rejäl msk paprikapulver, ca en msk spiskumminfrön, Så mycket vitlöspulver man gillar, en gnutta Heinz ketchup och till sist så pass med olja att man tycker det räcker men det ska inte vara rinnigt.Det här bredde jag på vingarna direkt de kom ut från värmen. Sen fick dom stå en 10 min och dra åt sig smak och sen in igen ett par tre min för att värmas upp. Rekommenderar att du öppna luckan försiktigt och ta bort brandvarnaren innan!
  Brukar aldrig använda vitlök i pulverform annars men fick för mig att det var bättre till det här.
  Gör ni det här nå’n gång kan du väl tala om vad ni tyckte.Det här blev långt. 🙂 Vi hörs!

   • november 26, 2011 kl. 15:30
   • Svara

   Tusen tack, ska prova vid tillfälle! Bra tips där med brandvarnaren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.