Arrestvakt misshandlad

En arrestvakt (inhyrd av vaktbolag, som är brukligt) polishuset i Flemingsberg har blivit nedslagen och blev ganska allvarligt skadad i ansiktet, men inte livshotande (läs här). Två poliser i rummet bredvid hörde bråket och sprang in för att försöka styra upp situationen. De fick också ta emot slag, och tvingades använda pepparsprej innan de lyckades övermanna gärningsmannen.

När larmet gått först gått i arresten trodde alla att det var ett falskt brandlarm.
–”Så det var ju ingen som fick så där jättebråttom”, säger en källa. Enligt polisens kommunikationscentral var läget inte allvarligt, och det är faktiskt sådant som händer på arrester ibland. Som tur var fanns det poliser i närheten som kunde ingripa.

Vaddå inte allvarligt?! Borde man inte vara beredd på att alla larm på arrester och häkten kan vara riktigt allvarliga och ska räknas som skarpt läge? Och även om det ”bara” hade varit ett brandlarm, så är väl det nog så viktigt för allas säkerhet att ta larmet på allvar?

Jag fattar inte varför folk på många arbetsplatser sitter kvar och jobbar som om inget hade hänt när brandlarmet går (eller något annat larm, för den delen), jag har varit med om det flera gånger! Eller kunder i en butik som shoppar vidare som om inget hade hänt. Om det inte är tydligt aviserat att det är ett test, så gör det du ska och dra med folk ut! Likgiltighet i samband med larm blir sällan bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/arrestvakt-misshandlad/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.