Sälja gamla prylar

I dag pratade jag med en finfin kollega på jobbet om det här med att sälja saker man inte behöver längre, och framförallt smycken. Jag har inte så mycket saker av direkt värde, men några gamla guldhalsband och någon ring finns det i alla fall. Jag skulle aldrig någonsin sälja något som har ett sentimentalt värde för mig, men just smycken har jag aldrig direkt brytt mig om. Här är mitt absoluta favoritsmycke just nu. Det kostade 25 spänn och kommer definitivt icke att säljas.

Sälja gamla prylar

Jag ser accessoarer lite som slit och släng, de varierar med modet och stilen. Och jag föredrar faktiskt smycken i silver, eller helt enkelt oäkta bling. Då gör det inte så mycket om jag tröttnar på saken, och jag kan köpa nytt oftare! Så jag funderar på att sälja ett par guldföremål, som jag aldrig direkt gillat eller använt. Lite extrapengar skulle ju inte direkt ha ihjäl mig…

De priser som erbjuds i butik är självklart lägre än de aktörer som finns på internet. Om man jämför priserna så betalar Guldbrev bäst. Dessutom har de prisgaranti, de finns i Sverige, och man kan faktiskt ångra sig och få det tillbaka guldet. Jag har ingen direkt lust att skicka sakerna till Bananistan, eller till någon med utländsk kundservice där mina saker inte är försäkrade. Och inte heller till den onämnbara aktören med en reklamjingel så horribel, att jag vill dö lite när jag hör den. Någon som har sålt guldföremål som kan eller vill dela med sig av erfarenheter?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/salja-prylar/

2 kommentarer

  • Tofflannovember 10, 2011 kl. 21:25
  • Svara

  Nej, fast jag är lite misstänksam mot Guldbrev och liknande. Läste nämligen om ett sånt företag i vår lokalblaska. Företaget ägdes av f d kriminella. (Inga dunungar, heller.)

  Men om du eller nån annan testar nåt vill jag gärna vet om det var OK!! 😀

   • november 10, 2011 kl. 21:38
   • Svara

   Tack för tipset, efter lite efterforskande verkar det vara det onämnbara företaget med hemska jingeln som du pratar om. Lovar att inte vända mig till dem! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.