Stora bröst

Nu ska vi prata om tuttar. Bröst, pattar eller bomber. Varför då? För att jag blir irriterad över att många tjejer tror att man måste ha stora bröst för att blir framgångsrik, eller lycklig. Fler än någonsin opererar sig i hopp om mer framgång, eller för att få tillbaka den kropp de hade innan de var gravida.

De flesta får mer uppmärksamhet efter en operation, men den är ofta negativ. Jag förstår inte varför det är något att sträva efter. Och det skriker högljutt: ”Jag tyckte inte att jag dög som jag var!” Eller trodde ni att det kommer att få omgivningen, och speciellt era barn att tro att man duger som man är?

Dessutom är det inte bara en operation, de måste bytas ut eller tas bort så småningom. Misslyckade operationer (som inte är helt ovanligt) sopas under mattan och syns självklart inte i klinikernas statistik.

Alla som har haft ett infekterat sår vet hur fula ärr det kan bli, och en bröstoperation med synliga ärr är verkligen ingen hit. Mitt ärr på ryggen till exempel. Det skulle inte ens synas nu (ett halvår efter operationen), bara ligga som en liten, väldigt smal rand längs ryggraden som skulle blekna helt. Men det är nästan en centimeter brett där det är som störst, och mörklila.

Arga Klara rygg och stygn efter operation

En enkel och vanlig infektion orsakade det, som jag inte kunde påverka. Det kommer inte bli mycket snyggare än så här, och det kan hända vem som helst som förstorar brösten också.

Så spar pengarna i stället. Lägg dem på något viktigt. Tänk över konsekvenserna, riskerna, självbilden och hur du uppfattas före och efter en eventuell operation först. Kvinnlighet och självkänsla sitter inte i brösten, det sitter i huvudet.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/stora-brost/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tantiluranovember 19, 2011 kl. 22:34
  • Svara

  Ståtar med BH-storlek 75 AA/A-kupa. Jag är inte liten och petit utan rätt lång och också rätt atletiskt bygd.Enda gången jag känt mig obekväm med mina bröst var när jag var ung och skulle bada i bikini – svårt att få överdelen att stanna på sin plats! 🙂 Annars har jag alltid varit nöjd för dom är aldrig i vägen!

   • november 19, 2011 kl. 22:41
   • Svara

   Vad lustigt, jag är likadan!

  • Storabrost.orgapril 14, 2012 kl. 13:06
  • Svara

  Är det någonting man finner viktigt för sig så är det absolut värt det tror jag. Att lägga pengarna på något ”mer viktigt” kanske är svårt då detta är väldigt viktigt för en? Glöm inte heller bort att i ungefär 30 procent av fallen så vill människor få större bröst på grund av att de lider fysiskt. Lider man fysiskt borde det inte vara något snack om saken och göra ingreppet direkt om man har pengarna och möjligheten.

   • april 14, 2012 kl. 13:09
   • Svara

   Man lider inte fysiskt av att man har små bröst, möjligen psykiskt. Och gör man det så är det väl mer än bara hur kroppen ser ut, för den ändras ju ändå alltid med åldern. Men jag tycker att alla får och ska göra precis som de vill, för det är det som räknas i slutändan. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.