Ge katten medicin…

Jag som inte hade tänkt göra något alls i går, var borta hela dagen. Kom hem lagom till sovdags – uppackandet av böcker får vänta. Katten ska ha sitt piller och sina ögondroppar morgon och kväll, och alla som har haft en katt vet ungefär hur besvärligt det kan vara ibland.

Som tur är så har han aldrig någonsin bitit eller klöst någon, ens i panik eller vid sjukdom, och är allmänt lätt att hantera. Men han blir hal som en ål så fort han ser medicinen! Han har varit hängig och blundat med ena ögat ett par dagar, men nu springer han omkring och kollar som vanligt igen. Bra!

En av ögondropparna innehåller muskelavslappnande atropin, som utvinns ur växten Belladonna. Enligt en gammal sägen droppade italienska kvinnor saften från Belladonna i ögonen, vilket förlamade iris och förstorade pupillen under några dagar. Bella donna betyder just vacker kvinna på italienska. Men det är giftigt (3-4 bär kan döda ett barn), så pröva helst inte. Så himla snyggt kan det väl inte vara?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/ge-katten-medicin/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.