Att hålla käften

Jag åkte med en skitjobbig taxichaufför häromdagen. Han hade absolut ingen koll på social färdighet. Redan på en gång när vi åkte frågade han var jag jobbade, och efter jag svarat började han svamla om politik och krig. I början lyssnade jag lite, för jag gillar trots allt att höra folks åsikter och att diskutera. Jag höll inte med honom, och när jag sa emot och sa vad jag trodde och tyckte blev det riktigt jobbigt.

Han sa att jag hade fel (öh, nej, en åsikt är aldrig fel oavsett vad det gäller) och babblade på i evighet om USA och Afghanistan, Libyen och Nato. Till slut orkade jag knappt svara och satt mest och tittade ut genom fönstret. Övervägde faktiskt att bara be honom stanna och släppa av mig, eller ringa en annan taxi, men vi var mitt på Essingeleden så det verkade inte helt smart heller.

Tyst, hålla käften

Det gick liksom inte att byta samtalsämne, så till slut bad jag honom att sluta. Jag fattar väl också att det blir tråkigt att bara prata om vädret, eller vara tyst hela tiden, men nån jävla måtta får det faktiskt vara. Jag vill bara sitta och skriva lite, glo ut genom fönstret eller läsa. Det räcker så.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/att-halla-kaften/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: