Om katter kunde prata

Tänk vad bra det vore om man kunde resonera med katten. Om katter kunde prata kanske det skulle gå att få något vettigt ur dem också. ”Nej, om du slickar på den där räkan nu kommer din lilla rosa tvättlapp att frysa fast” eller ”Nej, veterinären har sagt att du är för fet, du får inte smaka”. Eller kanske ”Det går bättre om du står i kattlådan när du gräver, och inte bredvid”. Min svarta katt är väldigt pratsam av sig, men ibland öppnar han munnen för att jama utan att det låter något.

Svart katt i gräs. Om katter kunde prata.

Fast de är väl precis som alla andra, det går helt enkelt inte att resonera med alla. Undrar egentligen vad som händer när de får ett ryck och kutar runt, fram och tillbaka, eller studsar upp på soffan. Ibland undrar man om de har sniffat för mycket på kattmyntan…

Hur som helst, knäppa blir de i alla fall. Hundar blir väl aldrig så ? Apropå hundar, har ni sett Lovefilms reklamkampanj för TV-spel? Skitgullig, men sexistisk enligt vissa. Jag tycker i alla fall om den, bara för att en karl spelar TV-spel betyder väl inte det att han inte gör något annat?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/om-katter-kunde-prata/

2 kommentarer

  • Tantilurajanuari 24, 2012 kl. 07:53
  • Svara

  Hundar har också tok för sig fast ingen av mina har haft kattspatt. Däremot har jag haft katter som varit mer som hundar – fast fortfarande med kattspatt!

   • januari 24, 2012 kl. 09:27
   • Svara

   Det låter som en bra katt (om det var så att de lyssnade och gjorde som du sa!), mina har nog inte den hjärnkapaciteten… Fast den grå går gärna bredvid på promenad, så länge man inte lämnar tomten på landet. Då blir det för läskigt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.