Stjäla från jobbet

Enligt DN har var fjärde chef polisanmält ett brott, eller en brottsmisstanke på arbetsplatsen. Det är väldigt många. Jag tror inte att man tar särskilt lätt på en polisanmälan, utan det är nog oftast den sista utvägen, eller om det gäller ett riktigt allvarligt brott. Nästan alla (96%) av alla chefer ser sig själva som förebilder med ett särskilt ansvar att föregå med gott exempel.

Jag har varit med om flera fall där personer har blivit avskedade för att de har begått brottsliga handlingar på jobbet (småstölder och bedrägerier), och i efterhand hört om ett större där personen i fråga även blev polisanmäld. Jag hade slutat där när det hände, tack och lov, men vi jobbade tätt ihop under tiden det skedde.

Stjäla från jobbet, gammal dator

Inte bara är man riktigt korkad, om man stjäl eller på något sätt förskingrar varor eller pengar från sin arbetsgivare. Det finns alltid någon som är smartare än man själv. Det underlättar ju inte direkt att få ett annat jobb, om man varit länge på en arbetsplats och plötsligt får sparken med dåliga vitsord och en polisanmälan i bagaget. Dessutom är det ju en form av svek mot alla de man jobbat med. Man utsätter dem för en hel del obehag, på många sätt.

Och visst ligger det väl alltid någonting bakom, en orsak eller bortförklaring, men det spelar fan ingen roll. Vill man förstöra för sig själv så mycket som möjligt så stjäl man från sin arbetsgivare. Konstigt att det är så vanligt, egentligen. Och nu pratar jag inte om några pennor och ett anteckningsblock, utan om pengar eller varor med ett högt försäljningsvärde.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/stjala-fran-jobbet/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. På min förra arbetsplats var det en person som stal… sex miljoner… Dessutom var h*n mitt fackombud. Snacka om svek… usch…

   • on januari 25, 2012 at 13:15
   • Svara

   Oj! Riktigt dåligt. Undrar hur fan folk tänker.

 2. Hej,

  Jag har ett förslag för dig.

  Hur kommer jag i kontakt med dig?

  Tack på förhand för svar.

   • on januari 25, 2012 at 14:05
   • Svara

   Tack! Jag har skickat ett svar till dig via e-post.

 3. Jag hade en arbetskamrat som stal från en boende. Betalade sina räkningar genom hans konto. Stundens ingivelse sa hon.Tre gånger fick hon den ingivelsen . Hon fick gå samma dag. Dessutom så snodde hon medeciner och vi nattpersonal fick lämna urinprov för hon sa-Kolla med natten , de har jue nycklar till alla medecinskåp .
  Fy f*n säger jag bara

   • on januari 25, 2012 at 17:54
   • Svara

   Jävla idioter. Det går alltid ut över de andra anställda, inte bara de som blir bestulna. Att folk inte fattar det! Eller så bryr de sig bara inte…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: