Vem bestämmer?

Varför är Föräkringskassans beslut så himla godtyckliga? Varför beror saker och ting på vem som handlägger ärenden, och inte på fakta? Och varför får vissa människor sjukpenning när de bara har ryggskott eller foglossning, medan andra inte får det trots diskbråck eller cancer? Skitsamma om man har så ont att man behöver kryckor liksom, det är ingen anledning till att vara hemma från jobbet.

Skit samma om man ligger på ett operationsbord och inte kan gå, det är tydligen inte heller en anledning. För en del. Eller om man har så ont att man behöver rullstol, och faktiskt inte ens kommer ur huset själv. Men det är tydligen inte heller en anledning.

Vem bestämmer?

Jag önskar att det fanns någon som kunde tala om varför vissa blir tillsagda att söka ett jobb de klarar av (riktigt svårt om man inte ens kommer ut genom dörren, eller behöver cellgiftbehandling), medan andra får ersättning för småsaker. Och självklart ska man få ersättning några dagar även om man bara har ryggskott eller andra övergående saker. Men någon jävla rättvisa finns det inte, och jag undrar varför det är så sjukt snett. Vem bestämmer? Anyone?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/vem-bestammer/

2 kommentarer

  • Tofflanfebruari 2, 2012 kl. 21:46
  • Svara

  Nej, jag fattar inte heller! Det verkar verkligen vara godtyckligt som vissa beslut fattas. Särskilt rättvist är det ju inte heller att svårt sjuka tvingas ut och jobba medan fullt friska inte får jobb. Jag blir så jävla… arg, helt enkelt!.. 👿

   • februari 2, 2012 kl. 21:51
   • Svara

   Då är vi (minst) två! Om det faktiskt var lika för alla – antingen lika hårt eller lika slappt – hade det i alla fall varit enkelt att förstå. Nu är det bara dumt, på alla sätt. Minst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.