Be om påökt

Hovet vill ha mer pengar. Nu när prins Daniel har blivit en i familjen, så vill kungen ha påökt med 12 miljoner kronor under de närmsta tre åren. Det är alltså kronprinsessans familj som slukar allt mer pengar. De flesta som är föräldralediga får ju en betydligt sämre ekonomi… Estelle kostar inget ännu, så jag antar att det är Daniel som kostar 12 mille. 398 miljoner kronor vill de ha totalt under treårsperioden.

Pengar påökt

Det är mycket pengar, och de är ju inte direkt fattiga i dagsläget heller. Det sticker i alla fall i mina ögon att be om så mycket mer, när Sverige är sjukt. Nu är ju min ersättning tidsbegränsad, men om jag hade fått lika mycket varje månad, skulle det ta mig ungefär 120 år att tjäna ihop 12 miljoner. Jag kan tyvärr inte komma och kräva påökt, trots att jag kan skilja på våra svenska städer, inte har dyslexi och dessutom platsar i Mensa. Men det är klart, jag representerar ju bara mig själv.

I skrivelsen till regeringen framhåller hovet kungens viktiga uppdrag som ”en samlande representant och symbol för landet”. Jag tycker i alla fall att det finns en oändlig mängd människor som skulle göra ett bättre jobb gällande att representera Sverige, än vad kungen gör. Han framstår inte som varken intelligent eller sympatisk. Det jobbet om något borde vara något man väljs till. De har redan mer privata pengar än de flesta andra någonsin kan drömma om, svindyra hobbys och en ganska glammig tillvaro. De behöver fan i mig inte påökt, jag blir arg bara av att läsa om det.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/be-om-paokt/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmars 3, 2012 kl. 16:37
  • Svara

  Nej nu räcker det! Ge några miljoner till såna som verkligen behöver i stället!!!

   • mars 3, 2012 kl. 16:45
   • Svara

   Verkligen! Han verkar inte bara rätt korkad, utan även lite världsfrånvänd…

  • sophiamars 3, 2012 kl. 19:43
  • Svara

  tack så mycket, de kostar bara 10:- styck.. ganska nice pris, =)
  Jag håller med dig helt på detta du skriver..Det räcker väl med det de får i pengar, det kan inte kräva mer nu… Blir iriterad med när Madde kan åka till new york och leva livet på våra pengar.. hur många har så bra liv? , tycker de inte har rätt att kräva mer nu…

   • mars 3, 2012 kl. 19:52
   • Svara

   Oj, verkligen bra!
   Ja, det räcker liksom nu. Jag har ingen lust att vara med och sponsra dem…

  • Maria en Norrlandsbloggmars 4, 2012 kl. 00:48
  • Svara

  men va fan nu får dom ta å ge sig !

   • mars 4, 2012 kl. 09:38
   • Svara

   Ja, verkligen!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.