Ommöblering och privatliv

Vi skulle ju möblera om i går kväll, och jag var väldigt osäker på om det verkligen skulle bli av. Jag försökte till och med få älskaren R att skriva under ett kontrakt där han lovade att göra det, men han ville inte. Hur som helst – vi gjorde det! Eller ja, han gjorde det! Jag hjälpte faktiskt till en hel del, med allt småplock, tömmande av bokhyllor och servering av vatten till den hårt arbetande mannen.

Det var ett jäkla under att vi lyckades flytta det 200 kilo tunga kassaskåpet över två trösklar, till sovrummet! Men det gick! Han skötte allt lyftande och knuffande, och jag drog i en filt han lagt under för att skydda golvet och talade om vart vi skulle. Bra arbetsfördelning. Det tog verkligen hela kvällen att få allt i ordning. Alla sladdar skulle flyttas på och kopplas om (och dessutom kopplas rätt), och så här såg det ut i halvtid. Lite smårörigt sådär. Resultat får ni se i morgon, för jag har inte kunnat plocka tillbaka allt i dag.

Ommöblering och privatliv

Och nu till något helt annat. Jag läste att på torsdag börjar Google använda sitt nya användaravtal, vilket innebär att allt du gör på delar av nätet sparas för alltid. De ska synka och samköra information från privata sökningar med alla sina andra tjänster. Har man ett g-mailkonto som man är inloggad på så kan Google alltså spara informationen för alltid, och kommer att använda den när de säljer annonsplatser.

Har du mailat någon eller skrivit någonstans (i någon applikation som ägs av Google, till exempel YouTube eller Blogger) att du ska köpa en bil, då kommer du förmodligen att få se bilannonser nära dig. Det går att skydda sig mot kartläggningen. För att slippa att informationen sparas för all framtid, gör så här: Logga in på G-mail eller Google. Gå till https://www.google.com/history och välj ”Ta bort all webbhistorik”, klicka sedan Ok. Klart.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/ommoblering-och-privatliv/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschmars 1, 2012 kl. 21:40
  • Svara

  Tack för tipset!

   • mars 1, 2012 kl. 22:18
   • Svara

   Varsågod! 🙂

  • Christinamars 2, 2012 kl. 07:36
  • Svara

  Jag har hela mitt liv möblerat och möblerat om men inte nu – inga radikala omflyttningar i alla fall. En stol här eller där eller något nytt (ytterst sällan numera) som ska in och då MÅSTE något gammalt ut. Men jag är fortfarande inte klar ändå här för det finns tex tavlor som ska hängas och annat sådant dritt.Så färdigmöblerad blir man nog aldrig! Ha en bra fredag !

   • mars 2, 2012 kl. 07:40
   • Svara

   Det är en ständigt pågående process! :-p Lite förändring är kul, men man måste ju faktiskt inte kånka runt möblerna. Det kan räcka med att byta gardiner ibland!

  • Tofflanmars 2, 2012 kl. 18:15
  • Svara

  Bra jobbat med kassaskåpet, men vad har ni i det eftersom det är så tungt? 😉

   • mars 2, 2012 kl. 18:23
   • Svara

   Inte ett skit! Jag i alla fall, han har typ lite bilder och några papper där…

  • Tofflanmars 2, 2012 kl. 20:37
  • Svara

  Guldtackor, kanske? Bääää, bäääää… (Äh, jag är spik nykter!)

   • mars 2, 2012 kl. 20:51
   • Svara

   Hahahaha! Nej, i så fall hade jag snott en. FÅR en, njae… 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.