Familjeliv

Jag får lite kväljningar när jag läser en del bloggbeskrivningar som handlar om familjeliv. Alltså, självklart får man skriva om vad fasen man vill, men sånt här tilltalar väl ingen förutom de allra närmast sörjande (om ens det)? Eller har jag fel? Varför lägger man upp sådana bloggar på topplistor, i traffic exchanges och annat där många faktiskt letar efter intressanta bloggar att följa?

”Jag är en 25-årig sprallig tjej som njuter av ett härligt familje liv i Alingsås med min make Glenn och vår älskade dotter Nåvah (2009-10-10). Nu väntar vi vårt andra kärleks barn, en Nheho! I min blogg får du läsa om vår härliga och fart fyllda vardag tillsammans med släkt och vänner, och mina shabby chic projekt”.

I själva bloggen kan man sen antagligen läsa om att Nåvah har smakat en bulle och ni inte vill äta något annat, och hur barnkammaren ska få nya blå tapeter och shabbade möbler så att det passar Nheho. För han vill minsann inte bo i ett ”princess rum”, trots att han fortfarande ligger i magen. Och så vidare. Äh, jag vet inte. Jag förstår inte hur man kan tro att hela världen vill läsa om vardagen i ett vanligt familjeliv. Och missförstå mig inte, de flesta gillar inte min blogg heller och det skiter jag i. Men jag säger i alla fall vad jag tycker.

Och så alla som tycker att de är så annorlunda och unika, så pass mycket att de tjatar om det hela tiden. Det är ändå våra åsikter och vår moral som skiljer oss från varandra, men det är sällan någon skriver om vad de faktiskt tycker. Särskilt bland de som påstår att de är unika. Tråkigt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/familjeliv/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anna Mariaapril 20, 2012 kl. 12:25
  • Svara

  Hoppsan! Självklart för mig att var och en tar plats i bloggvärlden med det de har på hjärtat. Vem bryr sig! Familjerna är i sin fas och tycker säkert om att läsa om varandra och de är säkert i majoritet. Om något stör mig där ute, så är det gamla inaktiva bloggar – inget att läsa sedan år tillbaka – inte ens ett aktuellt familjeliv. Kanske skulle starta en mormorblogg 🙂 – alltid retar det någon :). Kram

   • april 20, 2012 kl. 12:34
   • Svara

   Ja, det också! Självklart finns det en massa bra bloggar där författaren har barn och lever ett familjeliv, men parodin till beskrivning dyker upp alldeles för ofta (i olika former). En mormorblogg har jag nog aldrig sett, det kanske kan vara något!

    • Anna Mariaapril 20, 2012 kl. 12:56
    • Svara

    Om någon generation så kommer det att ”krylla” av dem. Nästan säker! Skriver redan lite under kategorin ”Det vackraste” – får se.

     • april 20, 2012 kl. 13:08
     • Svara

     Det har du förmodligen rätt i!

  • Anna Mariaapril 20, 2012 kl. 15:02
  • Svara

  Är det ok om jag lägger en länk från min till din?

   • april 20, 2012 kl. 15:12
   • Svara

   Absolut!

  • Tofflanapril 20, 2012 kl. 15:22
  • Svara

  Jag läser inte såna bloggar, de intresserar mig inte!

   • april 20, 2012 kl. 15:30
   • Svara

   Nix, inte det minsta!

  • monicaschapril 20, 2012 kl. 18:29
  • Svara

  So what! Idag var du ovanligt gnällig.

   • april 20, 2012 kl. 18:49
   • Svara

   Haha, ja, jag har varit riktigt sur hela dagen!

  • Tatianaapril 21, 2012 kl. 10:59
  • Svara

  Man befinner sig i olika faser i livet . Om jag hade varit småbarnsmamma idag så hade jag läst sådana bloggar för det låg nära mig .

  Nu fanns det inga bloggar då jag hade småbarn så jag läste Vi föräldrar istället . En tidning som jag idag inte har något som helst intresse av att läsa idag. Alla har rätt att skriva om vad som ligger nära dem just då.

  Mer irriterande är bloggar där länklistorna inte kollas och det ligger länkar kvar som inte uppdateras .

   • april 21, 2012 kl. 11:05
   • Svara

   Självklart är det så. Man får skriva om vad man vill, alla har olika syften med att skriva, en del terapeutiskt, andra som dagbok, eller som i de här fallen att dokumentera småbarnstiden.

   Helt ok. Alla gör som man vill, och det är bra! Men att tro att man kan bli känd storbloggare och skicka ut reklam här och där, när man skriver att Nåvah har ätit en bulle, det är det jag inte förstår mig på.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.