Zumba

Har varit på gymmet, skönt. Saknar att lyfta tunga saker, träningsprogrammet är så sjukt tråkigt. Sjukgymnasten sa att jag enbart skulle köra på de här övningarna, så jag biter ihop och lider lite. Den enda som är lite kul, som man får ta i ordentligt i, är overhead squats. Den är bra för lite av varje, och betydligt bättre än den där jäkla Zumban som alla brudar i omklädningsrummet tjatar om.

Alltså, det fattar jag inte. Man tar samba- och rumbasteg, och sätter ihop dem till ett svindyrt träningsprogram där man måste ha en certifierad ledare för att få kalla det Zumba. Men det är bara danssteg, som har funnits i ett par hundra år, och vem som helst kan egentligen göra det. Ändå betalar folk hundra spänn för ett Zumba-pass! Det är som lite som att sälja gräddfilsdip med sourcreamsmak (som jag skrev om här).

Alltså, visst är det bra att röra på sig, men en danskurs är betydligt billigare, och ett löppass är bättre för kondisen. Eller stå och hoppa en timme, helt gratis. Dessutom bygger man ju inte några muskler av Zumba, och muskler är viktigt. Så här stod det på en av Zumbas reklamfilmer jag såg en gång i tiden: ”Leder till viktminskning endast tillsammans med en kalorikontrollerad diet och en sund livsstil. Endast träning med Zumba bidrar inte direkt till viktminskningen”.

Våg. Zumba

Sen att de påstår att det är så satans kul gör ju inte saken bättre. Det gör mig mest irriterad. Säkert roligt om man har hyfsad kondis och gillar att dansa eller hoppa och fåna sig i grupp, men knappast annars. Nej, köp ett gymkort i stället (gym, alltså hantlar, skivstänger och vikter, inte aerobics) om du vill bli både stark och snygg.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/zumba/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Carolinapril 19, 2012 kl. 20:32
  • Svara

  Du är för söt du. Har provat ett Zumbapass, var inte direkt imponerad efteråt, snare död. Instruktören frågade innan om något gjort detta förut, alla säger nej. Ändå körde hon på i ett tempo som gjorde att vissa behövde syrgas halvägs in i programmet, nästan.

   • april 19, 2012 kl. 21:19
   • Svara

   Hahaha! Sånt gör jag hellre gratis i skogen där ingen ser mig flämtandes och dreglandes!

  • Christinaapril 19, 2012 kl. 20:37
  • Svara

  Jag tycker också att att gym är mer rätt och riktigt. Saknar att gå.

   • april 19, 2012 kl. 21:20
   • Svara

   Tänk om tiden var obegränsad! 🙂

  • Tatianaapril 19, 2012 kl. 23:34
  • Svara

  Zumba är trams !

   • april 20, 2012 kl. 09:11
   • Svara

   Japp!

  • Christinaapril 20, 2012 kl. 06:35
  • Svara

  Go’mårrån! Trevlig fredag önskar jag dig! Kram

   • april 20, 2012 kl. 09:11
   • Svara

   Tack detsamma! Oj vad tidigt du var här inne…!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.