Årets första dopp!

Vilken dag det var i går! Dålig på en del sätt, men jag hann med mycket trevligt däremellan. Det började med att jag någon gång runt lunchtid fick för mig att bada. Sagt och gjort – den 22 maj hoppade jag i plurret för första gången i år! Så tidigt har jag nog aldrig badat förut… Det var inte så farligt kallt, tyckte jag! Visst tar det emot lite när man ska doppa magen, men det var inte så att jag flög upp innan jag ens kommit i. En kompis sa att ytvattnet i Östersjön var 7-9 grader, men här var det nog 16-17. Helt ok, jag är ingen badkruka.

Älskaren R trodde mig inte, och krävde bildbevis. Som tur var hängde hans mamma med ner och doppade fötterna, med kameran i högsta hugg. Så nog finns det bevis alltid! Om hon lyckas överföra bilderna till datorn ska jag minsann visa er. Sen var det ju de där surdegsbröden också! Efter tips från den sköna Fru Hatt använde jag mjölet som heter Manitoba Cream. Det var en hel del meck och kladd, men de blev fantastiskt goda. Blandad lite finhackade oliver och soltorkade tomater i degen också. Betyg: Högt.

surdegsbröd med manitoba cream, oliver och soltorkade tomater
I dag ska det bli ännu varmare och finare, och förhoppningsvis torrare. Kanske blir ett dopp till idag, fast inte på samma ställe. Klev ner i spat rätt utanför huset, och det är som att gå i kvicksand på sjöbotten. Höll på att tappa bort min ena badtoffla, hahaha! Går hellre hundra meter till badklipporna och utgår därifrån nästa gång. Ja, jag vet, man är knäpp om man badar nu. Men jag älskar att bada, och jag har massor att ta igen från förra sommaren när jag inte kunde!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/arets-forsta-dopp/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.