Snurrig kundtjänst

Njae, det blir nog inte någon tur till stan i dag. Jag är skittrött! Gick upp klockan sju, fast älskaren R påstår att jag inte alls gjorde det, jävla spion. Han hade tydligen gått hemifrån strax efter sju och vinkat åt mig, och det har jag inte alls något minne av. Men väckarklockan ringde i alla fall prick sju, och jag klev upp strax därefter. Så det så. Min säng var skön, men det var ändå en bra bit efter midnatt innan jag somnade.

Har letat fram allt sånt jag behöver ha med mig på resan, och det är faktiskt knappt något alls. Ett ombyte underkläder, en tröja, tandborste och toalettprylar, plånbok, några papper och så datorn för skojs skull. Allt går att mula ner i ett handbagage utan problem.

Av någon anledning så får man inte åka färdtjänst i taxi hela vägen till Arlanda, så jag måste åka Arlanda Express. Det är skitdumt, det är ju att trängas med folk som är det värsta för mig, och även om det är tidigt på morgonen så är det alltid mycket folk på Centralen.

Färdtjänsten hänvisade mig till Arlanda Express, och sa att det bara var att visa upp kortet på tåget. Va? Det lät för enkelt för att vara sant, de har väl inga kortläsare? Ringde och kollade med de i kundtjänsten på Arlanda Express. De visste inte, kunde inte förklara hur jag skulle gå tillväga, och att priset berodde på vad jag hade för avtal med Färdtjänst. Öh, va? Det var ju Färdtjänst som hänvisade mig dit?

Ringa färdtjänst igen, telefonkö igen, bli kopplad runt tills någon kan svara… Dåligt. Riktigt dåligt. En enkelbiljett kostar ju ändå 260 spänn, och jag har ingen lust att ligga ute med pengar för några sådana på en månad, bara för att folk som jobbar med det inte vet hur det funkar… Ja ja, det slipper jag nu, till den nätta kostnaden av 25 minuter i telefon och en portion irritation.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/snurrig-kundtjanst/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 7, 2012 kl. 18:23
  • Svara

  Som vanligt bollas man fram och tillbaka som nån idiot. Fakturera Färdtjänsten för telefonkostnaden! 🙁

   • maj 7, 2012 kl. 18:30
   • Svara

   Ja, det är inte långt ifrån! Man har ju bara ett visst antal resor också, och åker man till Arlanda räknas det som två – en till centralen och sen en till med tåget. Skitdåligt.

  • Evamaj 10, 2012 kl. 16:27
  • Svara

  Hi hi hi …. Så mycket tid du la ner på att sitta i telefonkön! Googla nästa gång. 😉
  På Arlanda Express hemsida står det direkt hur man gör och vart man hämtar biljetten. Men krångligt är det – det borde räcka med att visa upp färdtjänstkortet på Arlanda-tåget, som på SL.

   • maj 10, 2012 kl. 16:37
   • Svara

   Det gjorde jag! Men på Arlanda finns det inget biljettkontor, bara automater – och jag kunde inte köpa biljetten så långt i förväg. Då blev det problem! 🙂

    • Jens Berggrenjuni 20, 2012 kl. 10:30
    • Svara

    Hej Arga Klara!

    Tråkigt att vår kundtjänst inte kunde svara på en sådan enkel fråga – för det är enkelt. Du kan bara kliva ombord på tåget och visa upp ditt färdtjänstkort för tågvärden så är det klart. Du debiteras sedan av färdtjänst för resan. Krångligare än så är det inte.
    Om du skulle vilja hämta ut en pappersbiljett (finns både enkel och tur/retur, med eller utan ledsagare) så kan du göra det på vårt biljettkontor i Stockholm. Skulle du åka från Arlanda, där vi saknar eget biljettkontor, så kan du bara visa upp kortet ombord på tåget.
    Hoppas nästa resa blir lite enklare för dig.

    Vänliga hälsningar
    Jens Berggren / Instruktör i serviecämnen
    Arlanda Express

     • juni 20, 2012 kl. 12:24
     • Svara

     Tack! Ja, det var ju inte ett dugg svårt! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.