Felstavade skyltar

Det är tydligen svårt att stava ibland. Extra tydligt blir det på skyltar, som den här jag såg i butiken häromdagen. Fult och oproffsigt. Ändå är det här ett av de mindre dåliga stavfelen man får syn på här och där. De som skriver skyltarna har dessutom alltid något att skriva av, så antingen är det slarv, eller så kan folk varken läsa eller skriva ordentligt. En del har ju den goda smaken att fråga när de inte vet, men långt ifrån alla. Och alldeles för få dubbelkollar att det är korrekt.

felstavad skylt på Ica maxi, entercote istället för entrecôte
Det stavas alltså entrecôte, och inte på något annat sätt. Jag vet alltför väl hur dålig koll många butiksanställda som skriver skyltar har, för jag har jobbat administrativt på en stormarknad. Det är nästan pinsamt att stå och ta emot klagomål för att någon har stavat fel, särskrivit, eller hoppat över en bokstav. Cheferna var inte bättre på att skriva och stava än vad de anställda var, så man kanske inte kunde förvänta sig bättre. Jag tycker ändå att det man skyltar med, butikens ”ansikte” utåt, ska vara rätt. Det sätter liksom tonen för hur folk uppfattar stället, omedvetet eller inte. Vad tycker du, spelar det någon roll att folk skriver som krattor, eller inte bryr sig?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/felstavade-skyltar/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Det är fruktansvärt! På Tokerian hemma är de experter på felstavningar! Jag tycker att det ger ett DÅLIGT intryck. Själv kan jag inte korr-läsa mina egna texter – inkl. blogginläggen – men skulle jag skriva professionellt… eller nej, när jag SKRIVER professionellt ber jag ofta -inte alltid, dock 😳 – nån att kolla…

  1. Ja, väldigt dåligt! Man ser sällan några fel när man kollar sina egna inlägg, jag brukar se sånt någon annan gång om jag svarar på en kommentar senare eller så. 🙂

  • piafia on juni 18, 2012 at 18:11
  • Svara

  Tjatiga svenska-språket-polispia håller med dig! Hur svårt kan det vara, om man är osäker, att kolla med alla de stavningshjälpmedel som finns! Finns det ingen röd sicksack-randig stavningsfixare i apparaterna som man skriver ut reklamen på förresten?

  1. Precis! I programmet där de (vi) arbetade fanns ingen sicksack-varning, men det fanns alltid en korrekt lista eller bild att skriva av. Och när man liksom inte skriver mer än ett par ord på en sån där skylt tycker man ju att det inte borde vara så svårt att få det rätt…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: