Nya glas

Svärisarna håller på att rensa ur skåp och hyllor, garage, uthus och alla andra ställen som har används som avstjälpningsställen för saker man inte har använt de senaste 50 åren, här på lantstället. Jag passar på att gå igenom sakerna för att se om jag gör några fynd! I går blev jag stolt ägare till en massa finfina kristallglas (tror jag, det stod så på en liten klisterlapp i alla fall), med stjärnmönster. 11 stora dricksglas, och 7 av varje av likör- och snapsglas. Jämnt och bra.

Kristallglas med stjärnor
Jag tyckte att de var riktigt snygga, och det är mycket roligare att använda sådana, än femkronorsmög från Ikea som jag brukar ha. Det mesta som står i skåpen är bara skräp, men kanske gör någon lycklig på en loppis. Om inte annat är det skönt att få plats i skåpen och alla andra utrymmen med saker man faktiskt använder.

En massa gamla grytlock (utan tillhörande grytor), gamla flaskor och trasiga vaser gör nog ingen lycklig, utan går direkt till tippen. Älskaren R är ju pryltokig, men jag tror inte ens att han vill ha sådana saker. Hoppas jag, han har verkligen svårt att kasta. Jag tycker om att rensa, och att ha gott om plats för den dagen jag hittar saker som jag verkligen gillar och vill ha. Som de här glasen, bra fynd! Vi ska se om det inte finns något mer…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/nya-glas/

6 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jättefina glas ju!!! 😛

  1. Ja, jag gillar dem verkligen!

  • Carolin on juni 8, 2012 at 17:22
  • Svara

  Vad fina de är. Om du vill veta ifall det är kristallglas kan du dra ett fuktigt finger runt kanten. Om de sjunger är det äkta vara.

  1. Bra tips, ska prova sen! Tack! 🙂

  • monicasch on juni 9, 2012 at 00:39
  • Svara

  Jättefina glas. Stjärnor ska det vara och snöstjärnor är det på mina favisar. Sådana fyndade jag en gång på loppis. De är nästan för fina för att användas.

  1. Ja, jag gillar dem! Håller med, stjärnor ska det vara.

 1. […] för alla skor, det är helt perfekt! Dessutom har vi bland annat fått snygga glas med stjärnor (här), 60-tals fruktfat i stringhylle-modell (här), och den fulsnygga ananasburken från Guldkroken […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: