Vinbergssnäckor

Solen tittar fram! Första dagen det kanske hinner bli varmt nu, så att allt är inte är så fuktigt och äckligt ute. Jag pratade med bästa M i går, och vi kom in på ämnet vinbergssnäckor. Ränderna på skalet, och storleken på dem.

Som av en händelse låg det miljarder sådana runt omkring på tomten, och det tog inte ens en minut att samla ihop olika storlekar och färger för att jämföra… Ja, jag vet. Äckligt och töntigt. Men kul. En gång förra sommaren såg jag två såna här para sig, det var lustigt. Och långsamt. Det är förresten såna här man kan odla och käka med vitlök. Som att tugga på ett suddgummi, ungefär.

Fyra vinbergssnäckor i varierande storlek och färg
Älskaren R kom äntligen hem i går kväll, dyblöt, förkyld och helt utmattad. Han sa att han skulle komma hem tidigt på eftermiddagen, och jag gissade att det skulle bli sent, runt sjutiden. Jag hade rätt! Han kom hem exakt sju. Vi fick ändå en väldigt kort stund över till att prata och gosa lite, mellan ihopplockning av alla hojprylar, och sänggående inför hans tidiga jobbmorgon. Alltid något, tänkte jag.!

Man kanske utnyttjar tiden tillsammans bättre om man sällan umgås, men vafan… När jag vaknade i morse låg han kvar i sängen, sjuk. Stackarn. Vi passade förresten på att basta en stund, det var helt fantastiskt skönt. Man blir så mosig och härlig efteråt! Var jag inte lite uttorkad innan, av maginfluensan, så blev jag det nu. Glömde såklart fuktkrämen hemma innan jag åkte hit, så jag är förmodligen ett russin både på in- och utsidan. Nåja, hellre det än snigelslemmig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/vinbergssnackor/

2 kommentarer

  • Christinajuni 11, 2012 kl. 20:00
  • Svara

  Jag tycker inte det är ett dugg töntigt och inte äckligt heller. Själv kan jag ’fastna med näsan i marken’ och studera alla småkryp. Jag har till och med byggt regnskydd åt myror på min tomt!

   • juni 11, 2012 kl. 21:29
   • Svara

   Åh, sedär! Jag tycker att kryp och djur av alla storlekar är fascinerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.