Desperata föräldrar

En till synes helt vanlig varmluftsventil i huset mittemot på gatan hemma, sisådär 15 centimeter på varje sida. Men den är inte helt vanlig, och har blivit en riktigt liten sorglig historia. Det är ett fågelbo i, och där bor ett par små fågelungar. Talgoxar, närmare bestämt.

Det skulle ju kunna vara ett riktigt bra boställe, om det inte vore så att en av föräldrarna inte kom in… Dessutom bor det en (i och för sig underbar) katt i porten där ventilen är, och katten är ute varje dag. Jag såg talgoxen med en mask i näbben, försöka komma in gång på gång. Den bokstavligt talat slog huvudet i gallret, flög åt sidan, tillbaka och provade på ett nytt ställe, men lyckades inte. Desperationen att inte kunna mata sina ungar, som låg en decimeter in och inte nådde fram till gallret, var påtaglig.

Den höll på länge, länge. Sen var jag tvungen att åka, så jag kunde inte följa såpoperan. Stackars ungarna skrek som tokiga, och den andra talgoxeföräldern syntes inte till. Antar att katten kan ha fått en måltid, och att det är den större (fadern) som är kvar. För honan måste ju ha kommit in för att lägga äggen för inte allt för länge sedan. Det var så hjärtskärande att se! Ska försöka se hur det utvecklar sig, eller om de har svält ihjäl tills dess att jag kommer tillbaka…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/desperata-foraldrar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschjuni 10, 2012 kl. 22:33
  • Svara

  Greppa verktygslådan och bänd upp ventilen något så ungarna får mat!

   • juni 10, 2012 kl. 22:46
   • Svara

   Det är hemma i stan, och nu är jag på landet! 🙁

  • Christinajuni 10, 2012 kl. 23:40
  • Svara

  Oj, vad mycket som har hänt medan jag har varit ’borta’!
  Ynk för magsjukan!
  Ananasen är sååå snygg och glasen väldigt eleganta och jag håller fullkomligt med om att det är bättre att odla för bra kvalitet än för så stort som möjligt…..
  Skikar med en hadetsåbrakram också!

   • juni 11, 2012 kl. 09:32
   • Svara

   Haha, här går det undan! Kram!

  • Tofflanjuni 11, 2012 kl. 17:06
  • Svara

  Oj oj, jag har en talgoxefamilj mellan tegelstenarna i väggen på min balle!.. Fattar inte hur de kommer in och ut, men det gör de!..

   • juni 11, 2012 kl. 17:53
   • Svara

   De kanske jojobantar. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.