Betala med kort

Jag betalar oftast med kort när jag handlar något. Det finns nästan ingen anledning att bära omkring på kontanter längre, och jag har inte stött på någon affär som inte tar kort på evigheter. Gör de inte det kanske det finns en anledning till att jag inte handlar där heller. Det verkar som om folk generellt är lite rädda för att ha kreditkort, och jag fattar inte varför. Man tappar väl inte automatiskt kontrollen över sitt shoppande bara för att man betalar i efterhand?

Man kan ju låna och ta det mesta på avbetalning även utan ett kreditkort, så det är ju egentligen ingen skillnad. De flesta kreditkort är gratis, och man betalar en månad i efterhand. Man får helt enkelt en räkning på allt man handlat under en månad, och det kostar ingenting extra när man betalar det – så länge man betalar i tid.

Kreditkort, betalkort, pengar

Dessutom erbjuder de flesta kreditkort en hel del fördelar som man inte får med vanliga bank- och betalkort, så som gratis reseförsäkringar, extra garantier på varor man betalar med kortet och bonuspoäng som kan bytas mot prylar, upplevelser eller pengar tillbaka. Och så är det ju lättare att få en överblick över sina köpvanor, och hur mycket man spenderar. Vad tycker du om kreditkort?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/betala-med-kort/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 6, 2012 kl. 19:44
  • Svara

  Kredit(kort) är jävligt svårt att få när man är arbetslös. Det tänker jag. Och så gillar jag att ha lite kontanter som prasslar och skramlar i pluskan.
  /Tant Konservativ

  PS Fast jag har ett antal plastkort med krediter, joråsaatte… helt ute är jag inte!

   • juli 6, 2012 kl. 19:49
   • Svara

   Haha, inte ett dugg ute! Jag tror att det är betydligt lättare att få kredit nu än för tio eller 20 år sedan, för de tjänar ju på att folk betalar för sent…

  • Verklighetsbloggenjuli 6, 2012 kl. 21:38
  • Svara

  Det är ju bäst att betala med kort med eller utan kredit i dagens läge, säkerheten är helt okej vad jag vet, om nåt händer brukar banken ersätta osv. Att betala med kort ligger i tiden och det är bara att hänga med. Men just betalning med kreditkort, både med och utan kredit är i sej inte bra just pga. att man inte ser pengarna och därför är det lätt att inte förstå pengarnas värde. Står jag i en affär, betalar med kort eller om jag står i en affär o ska betala med kontanter, ja då tänker jag efter en extra gång när jag betalar med kontanter, det gör jag inte på samma sätt när jag betalar med kort, då ser jag inte pengarna på samma sätt även om jag vet hur mycket pengar det handlar om och förstår värdet osv, iallfall för mej blir det skillnad. Ha en underbar helg 🙂

   • juli 6, 2012 kl. 21:52
   • Svara

   Jo, så kan det förstås vara! Men jag tänker så här, att står man väl i kassan och betalar spelar det ingen roll vad man betalar med, för man har redan tagit beslutet att köpa. Det är bara ett sätt att betala. Men det är klart att det känns lättare att dra kortet än att lämna över en sedelbunt! 🙂
   Tack, önskar dig en riktigt trevlig helg också!

  • piafiajuli 7, 2012 kl. 17:49
  • Svara

  Jösses! Skulle skriva en kommentar om jeans- så kommer det en gaalen högljudd snutt om nåt jokerspel…att inte ens din härliga blogg får vara ifred.

   • juli 7, 2012 kl. 18:24
   • Svara

   Ja, det blev mycket ett par dagar där. Vore jag inte pank så… 🙁

  • Jonjuli 11, 2012 kl. 11:27
  • Svara

  Du kan ha kreditkort utan att ha kreditkort. Visa-betalkort (eller vad tusan det heter) så betalar du ju direkt och slipper ha kontanter på dig. Jag är inte så förtjust i det faktum att du betalar senare. Det är ju bevisat att det inte fungerar. Företagen får förvisso in alla sina pengar, men det är inte dom jag tänker på i första hand. Har du inte råd, så köp inte.

  Jag är en stor motståndare till konceptet ”köp nu – betala i höst” eller ”räntefritt i 60 månader”. Nu handlade väll iofs inte ditt inlägg om det, men man kan nog tycka att det går lite hand i hand i alla fall. Eller på samma trottoar.

   • juli 11, 2012 kl. 12:12
   • Svara

   Precis, har man inte råd, så ska man inte köpa. Man får ju inte automatiskt mer pengar bara för att man kan betala senare!

   Ja, det går lite hand i hand. Om man tänker på värdeminskning och diverse andra aspekter är det inte ett bra köp…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.