Karma is a bitch

Snart är äntligen bigarråerna mogna! En gång för ganska många år sedan var jag nere på den lokala mataffären för att handla lite, och de hade bigarråer i fruktavdelningen som såg helt fantastiska ut! Tänkte köpa ett par hekto, men det är ju inte helt billigt med bigarråer, och särskilt inte när man är en någorlunda fattig student. Så vad gör jag? Jo, smakar ett, såklart, för att ta reda på om de verkligen var värda pengarna.

Körsbär

Och det var de! Himla söta och goda. Började plocka ihop några i en påse, men så kände jag hur det började växa i halsen och safta sig i käften. Vafan? Jag fattade inte riktigt vad som hände, men jag började må riktigt, riktigt illa, så pass att jag var tvungen att gå ut och faktiskt kräkas. Hahaha!

Fick en allergisk reaktion, och det var första gången det hände. Sen efteråt insåg jag att jag hade blivit allergisk mot stenfrukter, och jag kunde inte käka några på flera år. Nu har det dämpat sig, så jag kräks i alla fall inte!

Köpte alltså inga bigarråer, och nej, man får faktiskt inte provsmaka saker i butiken om de inte själva skyltar upp med provsmakningsexemplar. Varken frukt eller lösgodis. Somliga straffar Gud med detsamma, som en del säger. Eller som rubriken lyder, instant karma. Jag höll mig undan ett par veckor… Bigarråsäsongen på lantstället borde dra igång om en vecka eller så, och de tål jag, lycka!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/karma-is-a-bitch/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 17, 2012 kl. 18:28
  • Svara

  F*n va trist! Men det finns annat gott att mumsa, melon gillar jag, till exempel!

  1. Det gör jag också! Ibland kan lite mumsande vara värt lite kliande i halsen ändå, för det är så gott!

  • Tofflanjuli 17, 2012 kl. 20:48
  • Svara

  Jamen du får inte kvävas och dö innan vi hinner sammanstråla,hörru! Seså, inga bigarråer nu!!!
  /Morsan

  1. Pffft! 🙁 Nu jäklar fick jag idéer…

  • Allhjälpen i Umeå ABjuli 18, 2012 kl. 05:56
  • Svara

  Ja smakbitar ger fler kunder och är en bra marknadsföring

  1. Verkligen! Tur jag inte la mina pengar på de där!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.