Kompromisser

Vi kompromissade lite med dagens planer, fast det gick inte som vi tänkt i alla fall! På älskaren Rs lista stod bilmuseet i Pålsboda och ett järnvägsmuseum i Örebro. Bilmuseet var stängt, och järnvägsmuseet låg inte alls i Örebro, utan i Grängesberg – ganska långt bort. Kände inte att vi hade tid att åka dit, så vi skippade det och åkte till Kumla i stället. På min lista stod nämligen skoindustrimuseet där! Ja, töntigt kanske, men jag gillar skor!

Det var både intressant och lärorikt, och en stor del av Sveriges industrihistoria. R blev nästan mer begeistrad än jag, när han insåg det, och köpte även ett par skitsnygga handgjorda ökenkängor i läder – för 500 spänn! De hade även en massa gamla skor, och en utställning om skomodet genom tiderna. Som de här, från 1700-talet. Inte så bekväma kanske.

20120728-142738.jpg

Gick genom Kumla centrum (det tog 5 minuter) och handlade lite småsaker, bland annat enkla armbågsstöd för 10 spänn styck, och sen bar det iväg söderut. Mot Hjortkvarn, för att äta glass. Det ligger en glassfabrik där, men jag tyckte inte det var något särskilt speciellt. Inte alls lika bra som Stockholms Glasshus, men glass är ju nästan alltid gott ändå. Nu orkar jag inte skriva mer om allt vi gjort, och vi måste hitta någonstans att köpa frukost. Det borde inte vara lika svårt som i går, men man vet aldrig. Dessutom har jag knappt någon täckning ute i skogen, så jag säger tack och godnatt för i dag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/kompromisser/

2 kommentarer

    • Tofflanjuli 28, 2012 kl. 20:33
    • Svara

    Tack för dina reseskildringar! Det glädjer mig att du håller bloggen vid liv!

    1. Haha, såklart! Det blir ju lite tid i bilen (med lite menar jag mycket) att sitta och skriva på. Får inte med allt, såklart, men i stora drag i alla fall!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.