Pepparkaksmuffins

På allmän begäran kommer här receptet på pepparkaksmuffins som jag brukar göra. Helt klart en favorit, och möjligtvis de godaste muffinsen jag någonsin har ätit. Vet inte varifrån det kommer från början, för jag har inte hittat på det själv.

Pepparkaksmuffins, ca 12 st.

 • 50 gram smör
 • 1 ägg
 • 1,5 dl mjölk
 • 1 dl lingon/lingonsylt/tranbär
 • 4 dl vetemjöl
 • 2 dl socker
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk kanel
 • 2 tsk kardemumma
 • 1 tsk torkad mald ingefära
 • 0,5 tsk mald kryddnejlika

Smält smöret, blanda i mjölken, ägget och sylten eller bären. Blanda alla torrvaror i en bunke. Rör ihop allt och fyll muffinsformar till 2/3. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen, 15-20 minuter, provstick efter 15 minuter och kolla om de är torra (de är alltså färdiga då). Det låter kanske som mycket kryddor, men det behövs verkligen, för det är mängden kryddor som gör muffinsen fantastiska. Ta inte mindre än receptet säger, och använd inte färdigblandad svindyr pepparkakskryddmix. Smeten kan kännas kryddstark, men när de är gräddade är det mycket mildare. Och bären eller sylten gör dem saftiga.

Muffins. Recept på sjukt goda pepparkaksmuffins!

Sen: Moffa pepparkaksmuffins. Nom. De är goda som de är, men självklart ännu lite godare med någon sorts topping eller vad fasen det heter på muffins, cream cheese smaksatt med något. Ädelost är sjukt gott till pepparkakor. Enjoy!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/pepparkaksmuffins/

2 kommentarer

2 pingar

  • Malinjuli 28, 2012 kl. 00:28
  • Svara

  Eftersom du snällt bjudit på såna muffins kan jag intyga att de är supergoda!

  1. Tack Malin! 😀 Får väl göra om det då!

  • Veckans plus, vecka 51 -december 22, 2013 kl. 17:05

  […] om man petar bort tranbären som ligger på toppen. Bläfy. De är nog till och med lika goda som mina egna pepparkaksmuffins; inte riktigt lika kryddiga, men glasyren är grädde på moset. Sånt lyckas ju aldrig jag med, […]

  • Muffins utan muffinsformar -februari 20, 2015 kl. 19:58

  […] dag är min systerdotter här med sin mamma och vi har playdate! I går skulle jag baka mina goda pepparkaksmuffins som den lille tycker väldigt mycket om, och jag rörde ihop alla ingredienser. Värmde upp ugnen […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.