Sveriges snabbast växande företag

Vi är Sveriges snabbast växande företag inom…” Öh, jaha? Som om det skulle säga något? Det räcker med att utöka kundkretsen från en till två kunder per månad, för att ha en ökning på 100%. Det borde vara en betydligt större ökning än de flesta väletablerade företag som finns, trots att de kanske har tusentals nöjda kunder. En reklamfras som inte säger ett skit, med andra ord, men som förmodligen lurar en och annan ändå.

Eller ”Sveriges nöjdaste kunder (enligt svenskt kvalitetsindex)”, vad då liksom? Hur tar de reda på det? Räknar de den procentuella andelen negativa ärenden hos kundtjänst och allmänna reklamationsnämnden jämfört med antalet kunder, och i så fall, jämför man hur de sköter eventuella fel och behandlar kunderna? Eller har de en egen undersökning med ledande frågor? Jag har då aldrig blivit tillfrågad av ett företag som presenterad dylika resultat, även om jag är kund där. Och den där utmärkelsen går till mängder av företag varje år.

Äh, töntigt. Såna grejer som får mig att tänka att de inte hade råd med en bra copywriter, eller att de själva absolut ville ha med sådana fraser. Utan att inse att världen skrattar åt det. För det kan väl inte bara vara jag som reagerar på hur idiotiskt det låter?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/sveriges-snabbast-vaxande-foretag/

2 kommentarer

  • Tofflanjuli 11, 2012 kl. 08:46
  • Svara

  Man skulle vilja veta HUR de har kommit fram till att de är snabbast växande eller har de nöjdaste kunderna. Se svart på vitt om de har gjort nån undersökning. Annars är det ju faktiskt falsk marknadsföring…

   • juli 11, 2012 kl. 10:32
   • Svara

   Ja, jag ogillar verkligen uttrycken!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.