Vaxa benen

Jag tycker att det är skitjobbigt att raka benen, för jag har ont i ryggen och det är riktigt svårt att stå framåtböjd. Därför brukar jag vaxa dem ibland, men oftast kör jag med epilator. Det blir ju aldrig lika bra när man vaxar som när man rakar, det är alltid strån man missar, och så växer det olika fort. Ska man gå barbent och samtidigt vara lite fin får man ändå raka sig, liksom. Och det är ju aldrig som reklamen säger: ”Hårlös i upp till sex veckor”. Snarare två.

När man precis har vaxat blir det rödflammigt och svider lite någon dag, så man kan ju glömma att göra det precis innan man ska vara fin. Smärtan då? Nja. Visst gör det lite ont när man rycker ut en massa hårstrån, men det går över lika fort. Om man tycker att det är det värsta man provat, har man nog aldrig upplevt riktig smärta. Förväntan om att det ska göra ont är ju mycket värre än den faktiska smärtan.

Provade såna där färdiga vaxremsor någon gång, men det var slöseri med pengar. Visst, jättesmidigt, men fruktansvärt odrygt och inte tillräckligt kladdigt. Det blev hemskt ojämnt, och dyrt. Ogillar egentligen kladd. En epilator betalar sig helt klart i längden, det finns ganska billiga varianter. Och jag tror inte att det gör mindre ont med en dyr, håret ska ju ändå ut på samma sätt? Jag är nöjd med min i alla fall. Kör en gång i veckan och har alltid hyfsat lena ben.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/vaxa-benen/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 26, 2012 kl. 19:39
  • Svara

  Ha ha, nu ska jag bekänna en sak: jag har ALDRIG varken vaxat eller rakat benen!!!! Jepp, det är sant!
  /VarUlvrika

  1. Hahaha, VarUlvrika!! :mrgreen: Fast det är roligt att du säger att det är en bekännelse, som om det är något man SKA göra! Så ska man ju inte tänka, egentligen. Man gör som man själv vill, då är man gladast i längden!

    • Tofflanjuli 26, 2012 kl. 22:13
    • Svara

    Jag ser mig som ett unikum och är i själva verket mycket stolt över att aldrig ha rakat benen! 😎

    1. Det ska du vara!

  • Linajuli 26, 2012 kl. 20:10
  • Svara

  Epilator är super. Jag har bara inte tiden att sitta med det även om det håller längre. Så tyvärr åker gärna rakhyveln fram.

  1. Ja, jag har ju ganska mycket tid över, så mig gör det inget. Fast jag rakar också när det är bråttom!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.