Jag står ensam

Hemma igen. Allt gått bra på resan, skönt med sällskap. Värmen i foten gick över redan i går kväll, och jag fick fruktansvärda utstrålningar i benet hela dagen när foten var varm. Vi pratade om det i dag, och han sa att en sak ofta kan överskugga en annan, så när det sympatiska nervsystemet blockerades, trädde utstrålningen fram, trots att den förmodligen har varit där hela tiden. Jag känner ju av det ibland, men aldrig så där mycket.

I dag fick jag en rotblockad i epiduralrummet på vänster sida, för att försöka lindra utstrålningen. Den är alltså kvar, fast värmen i foten är borta. Det tar ett par veckor innan effekten kommer – om den kommer – så det vet jag inget om ännu. Jag vet bara att tårarna sprutade lika mycket som vanligt.

Sen fick jag ligga en halvtimme innan fick ställa mig upp, och vi pratade lite mer. Fick en telefontid om tre veckor, och så skulle han skriva till ortopeden på Södersjukhuset om min trasiga disk. Eller trasiga diskar, kanske. Men eventuellt, och förhoppningsvis, behöver jag inte resa till Umeå fler gånger.

Måste ta kontakt med en husläkare igen, och försöka få till en kontinuerlig kontakt. Dels för intyg och sånt, men även som ett kontaktnät till vidare hjälp angående min EDS. Jag hoppas att jag får komma till samma som sist, han vet i alla fall lite om mig. Och nu har jag ju inte ens kontakten kvar på ryggrehab. Jag står ensam.

Puh. Helt slut, det är inte bara kroppen som tar stryk såna här gånger, men psyket får jobba hårt också. Tårar, hopp, förtvivlan, uppgivenhet, sorg och förväntan, om vartannat. Så är det ju alltid, men aldrig så intensivt som när jag har varit på smärtkliniken. Sängen kommer att kännas underbart skön i kväll, och jag längtar redan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/jag-star-ensam/

2 kommentarer

    • Tofflanseptember 5, 2012 kl. 19:27
    • Svara

    F*n vad du har det tufft! Hoppas verkligen du får tag i nån som bryr sig om din kropp!!!

    1. Ja, det känns jävligt jobbigt just nu. Tack för omtanken. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.