Kvinnor i arbete

Särskilda föreskrifter rörande kvinnors användande i arbete utanför hemmet: ”Kvinna må icke användas till arbete under jord i stenbrott eller gruva.” Sett på skoindustrimuseet i Kumla, på dåtidens variant av arbetsmiljölagen.

gamla föreskrifter gällande kvinnor i arbete

Det låter som om kvinnan likställs med en oxe eller något, fast mycket klenare eftersom de inte får utföra sådana tunga arbeten! Eller var det kanske så att det talades om alla arbetare på det här sättet? Hur som helst, man hade nog inte mycket att säga till om. Det var bara att utföra sitt monotona arbete dag ut och dag in, för att knappt ha råd att leva i alla fall. Var det någon som sa att det var bättre förr?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/kvinnor-i-arbete/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: