När är Halloween i Sverige i år?

Ja, när är Halloween i Sverige i år egentligen? Jo, precis på samma dag som förra året, och varje år. Inte helgen före, helgen efter, eller när man tycker att det passar bäst. Halloween är alltid den 31 oktober, oavsett vilken veckodag det är. Och oavsett när det är Alla helgons dag. Det är säkert många som undrar redan nu, och folk brukar alltid tro att det är en helg i slutet av oktober eller början av november, precis som Alla helgons dag. Men så är inte fallet, det är inte samma sak.

Följande är till er föräldrar som skickar ut era barn på bus- eller godisvandring (vilket jag inte har något alls emot). Skicka ut dem på rätt dag och lär dem att man bara knackar på där man firar (alltså har någon form av halloweenpynt som syns vid ytterdörren) så blir det nog bra. Och lär dig själv det också. Utsätt inte barnen för irriterande vuxna i onödan, gör rätt från början. Låt dem inte tigga hos folk som inte firar.

När är Halloween i Sverige i år? Pumpa

Jag ogillar att det ringer på dörren flera gånger varje kväll, både flera dagar före och efter Halloween. Det är jag garanterat inte ensam om. Och eftersom det är så få som ens firar, är irritationen stor även när barnen kommer på rätt dag och ringer på överallt, även där det inte är pyntat. Ibland kan det inträffa att Alla Helgons Dag och Halloween inträffar på samma dag, och det finns många som inte uppskattar påringning då.

På Irland, där den här traditionen startade (och självklart följde med till USA) är Alla Helgons Dag alltid den första november. Därför är aftonen, all hallows eve (Halloween alltså), självklart alltid den 31 oktober. Ska man fira någon annan dag i Sverige än den 31 oktober, så borde man rimligtvis göra det kvällen innan Alla Helgons Dag. Men så är det ju inte heller. Man har adapterat hela det amerikanska sättet att fira, varför kan man inte göra det på rätt dag också? Frågan ”När är Halloween i Sverige i år?” dyker upp varje år, och det är alltid samma svar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/nar-ar-halloween-i-sverige-i-ar/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Farsan on september 26, 2012 at 21:52
  • Svara

  Magpumpa?

  1. Hahahahahaha! :mrgreen:

 1. Jag öppnar aldrig i Halloweentider, jag vill ha mitt jävla godis själv! 🙁

  1. Ja, jag också. Jag firar inte ens, så här har de inget att hämta.

 2. Och jag som tyckte jag var grinig när dessa ungar kommer och ringer på dörren…. Nu får jag lite mer råg i ryggen att faktiskt stå för vad jag tycker. Tror banne mig att jag ska skriva en informationsfolder till föräldrarna till barnen som vågar sig hit även om de kommer på rätt dag. Jag har ingen pumpa utanför dörren 😉

  1. Haha, ja, om man envisas med att göra det kan man väl göra det rätt! Det är ju inte ungarnas fel, men det är synd när det går ut över dem!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: