Skäggkriget

Såg ett program häromkvällen på den nya TV4-faktakanalen, ”Skäggkriget”, om en skägg- och mustaschtävling. Helt galet kul! Det handlade dels om störst och fylligast helskägg, och i freestyle-grenen om de vackraste och mest fantasifulla mönster i skägg och mustasch. En snubbe hade skulpterat en cykel i skägget (av hår, alltså!), och han kammade hem (hö hö) förstapriset. Alla verkade ha egon lika stora som sina skägg, och jag skrattade högt flera gånger. Missa inte!

Man i skägg

Min pappa har ett ganska stort skägg, som ständigt behöver lite trimning. Eller ganska mycket, enligt mig, och ingen alls enligt honom. Han har haft skägg i all evighet, inte ens min mamma har sett honom utan. Det är knappt så att jag känner igen honom på bilder från när han var ung, för jag vet ju egentligen inte hur han ser ut där under! Snygg, säger han själv, så jag får väl tro på det. Nu för tiden är det ganska grått, men när jag var liten var det svart och stort. Och jag tror inte att han någonsin kommer att frivilligt raka sig…

Det måste kännas konstigt att ha ett så där stort skägg som räcker ända ner till midjan. Och det måste vara i vägen ofta! Det är ju inte särskilt slätt och blankt som hår på huvudet brukar vara, utan ganska burrigt och stort. Var lägger man skägget när man äter eller skriver på tangentbordet? Tänk om det fastnar när man cyklar eller kör någon maskin! Det lär ju i alla fall fastna i knappar och dragkedjor på tröjor och skjortor… Vad tycker du om skägg?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/skaggkriget/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Min pappa hade skägg när jag var liten. Han hade svart hår och rött skägg, så rätt kul ut.
  Men nej, skägg är väl inget jag gillar så där jättemycket. Å andra sidan… nej, jag bryr mig nog inte. Bara lite äckligt när det fastnar saker i det…

  1. Ja, ganska äckligt om det är så där långt och tjockt så man inte vet vad som finns där inne…

  • Farsan on september 8, 2012 at 00:38
  • Svara

  Skägget är mannens största prydnad. Riktiga karlar har helskägg!

  1. Ja, tydligen! Har du TV4 Fakta XL?

  • Farsan on september 8, 2012 at 22:33
  • Svara

  Nix

  1. Trist! Du får kolla in stora skägg på YouTube då! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: