Nya kattleksaker

Jag tror att jag måste försöka hitta på några nya kattleksaker, eller sätt att aktivera luddskallarna. De har slutat leka med sina leksaker, och ägnar sig hellre åt att peta ner saker från bordet, jama och gosa. Kanske beror det på åldern, de är ju inte purunga längre. 10 och 8 år, någonstans i den övre medelåldern kanske? De blir i alla fall galna av kattmynta fortfarande, så det blir till att inhandla lite mer, och försöka bygga eller köpa nya leksaker.

Den grå katten älskar en gammal alvendonburk som jag har efterskänkt till dem. I alla fall när det är godis i den, för jag har skurit ett litet hål i den. Han jagar och rullar den som fasen tills han har fått ut allt, men han är inte dum. Om jag lägger vanligt torrfoder i den så bryr han sig inte! Det tog ett tag innan han fick till tekniken, men numera går det fort för honom, och han behöver knappt jaga den. Det räcker om han sitter ner och rullar den fram och tillbaka med tassen… Dålig motion, måste försöka förbättra idén.

Tass, katt. Kattleksaker

Han älskar fortfarande sin lilla laserpekare, och bara han hör ljudet av den går han igång. Men eftersom katter gärna vill leka med sitt byte en stund, kan de bli frustrerade och till och med må dåligt om de aldrig lyckas! Och det vill jag ju inte, så något att variera med behövs. Den svarta luddisen har aldrig direkt gillat att leka, inte ens när han var kattunge. Han sitter hellre i mitt knä och blir klappad, vilket faktiskt kan bli irriterande när man försöker göra något! Nåväl, jag ska testa med några nya saker i alla fall. Gamla gubbar kanske inte leker.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/nya-kattleksaker/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: