Nackspärrspaj

Har varit oerhört duktig och tagit hand om alla äpplen vi fått från lantstället – som jag förstått det har svärmor pallat dem av grannen! De blir snabbt dåliga när man inte har något kallt, mörkt ställe att förvara dem på, och jag tålde inte att käka dem råa. Annars hade de ju gått åt utan problem, men de måste tillagas. Så jag gjorde en liten sån här!

Äppelpaj

Den var både delikat och uppskattad. Massor med kanel i, det är inte gott när det är för lite. Antingen ingen (och kanske någon annan smaksättning), eller mycket. Och så lite sirap eller brunt socker, det blir gott. Men händerna och axlarna uppskattar inte att skala och skiva mer än några minuter åt gången, så det tog mig flera timmar, i omgångar.

Det bultar och strålar fortfarande lite i hela armen, ut i fingrarna. Och nackspärr fick jag också, fast den förra nyss gått över, men det var jävligt gott. Kanske värt det då, för det finns äpplen i frysen så att det räcker till en gigantisk, eller två små pajer. Nom!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/nacksparrspaj/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.