Vidrigt möte med ”vuxna”

I går hade jag den värsta dagen hittills i skolan, som toppades med ett vidrigt möte. Det var så löjligt att jag knappt trodde att det var sant, och jag blev så irriterad och frustrerad att jag nästan grät. Lärde mig inget, vi gick igenom saker (samma saker som vi har gått igenom hela veckan) som vi redan har gjort – en gång till. Fick en väldigt kort och extremt enkel genomgång av vad moms är, och det tog nästan en timme att gå igenom. All kunskap rymdes på en rad i skrivboken, och borde därför inte ha tagit mer än någon minut att lära sig. Men inte då.

Anteckningsblock, skriva

Men det var inte det värsta, för så har det ju varit varenda dag. I dag hade vi klassråd. Det. Var. Hemskt. Folk klagade över att de inte fått sina höj- och sänkbara bord, trots att de inte ens pratat med sina arbetsförmedlare om det. Det diskuterades i nästan 20 minuter om vem som ska brygga kaffe vilken dag, och om städningen på toaletterna (som ett externt företag ordnar, och som vi som elever knappast kan göra något åt). Det här är bara små detaljer av mycket, men det var helt stört. Har aldrig varit med om ett så vidrigt möte mellan vuxna människor i hela mitt liv förut.

Folk pratar i munnen på varandra hela tiden på lektionerna, och bara avbryter läraren när han förklarar något. Hela tiden. Folk har ingen hyfs, ingen respekt för att det sitter andra människor där, och verkar tycka att det är okej att prata och fnissa hela tiden när vi ska jobba med något. Nu är det säkert skitmånga som missförstår mig och läser in saker i det här som jag inte tycker. Inget av det jag har skrivit betyder att folk är otrevliga, punkt slut. Tvärtom, en del är riktigt roliga.

Jag var i alla fall helt paj efter den pärsen. Tog en öl med några av lärarna och eleverna innan min droska kom, och sen hade vi fetto-fest hemma. Åt framför TV:n (orsakar fetma), åt pizza (orsakar fetma) och drack läsk till (innehåller i och för sig mindre energi än mjölk). Kollade på ”Boondock Saints” (mycket bra film) och åt kakor. I dag kanske vi åker ner till lantstället och tittar till huset, annars ska jag fortsätta sura. Fy fan.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/vidrigt-mote-med-vuxna/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Det där känner jag igen. Folk snackar men inget händer. De har klagomål men inga lösningar. Någon annan ska alltid gör det.
  Kom inte med problem, kom med lösningar är mitt synsätt. Jobbar själv med utbildning men stöter oftast på bra männiksor.
  Jag avskyr människor med offermentalitet. Sådana som aldrig ser att det kanske är de själva som behöver ta tag i problemen utan alltid skyller sina brister på någon annan eller något som hänt dom.
  Då händer det inte mycket och snacka om negativa vibbar och energi. fan vad trött jag blir på sånt.

  1. Jag hatar verkligen också offermentalitet! Och brist på vanligt hyfs och respekt! I min klass är det åtminstone 10 offer av 15, och jäklar vad jag avskyr att vara där! De flesta offren är dessutom offer för att de inte gjort något åt sin egen situation. Exempel i går, på mötet: ”Jag har nackspärr så att jag inte kan sova, för att jag har suttit vid den här ventilationsfläkten i två veckor!” Men byt plats för fan och håll käften! Och varför gör du det först nu? Och hur påverkar det oss!? Ja, som du märker kan jag säga en hel del om det här…

   1. Precis som du har jag en åsikt. Ibland kanske för ofta men jag håller aldrig inne med vad jag tycker och jag har alltid argument för vad jag säger.
    Gör något åt din situation istället för att vänta på att någon annan ska göra det. En del männiksor vill att man ska tycka synd om dom och erbjuda sin hjälp. Då känner de sig uppskattade men att själva ta tag i situationen klarar de inte för hela grejen går ut på att få synas.

    Snacka om att folk blir kymiga när jag säger det till dom och samtidigt kan leverera en hel drös med förslag på förbättringar. Då har dom inte mycket att komma med.

    Det här skulle vi kunna snacka hur mycket som helst om men sanningen är att folk måste sluta gnälla för gnällandet skull och skaffa sig lite stake så de kan fixa sina problem själva.
    Vi svenskar älskar att diskutera problem och värst är det inom skola och omsorg där ingen vågar fatta beslut för då kan ju någon bli ledsen. Buhu….

    1. Det skulle kunna varit jag som skrev varenda ord i din kommentar! Vi har total konsensus i frågan, tack Petter!

  • Karolina on oktober 20, 2012 at 13:13
  • Svara

  Jag vet iaf en positiv sak med din kurs! Det är att du hinner skriva mer blogginlägg, vilket jag tycker är kul 😉

  1. Haha, vad gullig du är! Ja, alltså jag har skrivit supermycket som inte är publicerat ännu… Haha, tur att du vänder på steken och ser det positiva! 😀

 2. Fy fan du måste därifrån!!!! 🙁

  1. Jag vet, jobbar på det! 🙁

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: