Receptbelagd medicin på nätet

Jag tycker att det är riktigt bra att man kan beställa hem läkemedel från Apoteket, och få dem med posten. Uppenbarligen har alla inte ett Apotek i närheten, och en del har svårt att ta sig fram. Perfekt, och man kan till och med få hem receptbelagd medicin hur enkelt som helst.

Men alla kommer ju inte ens iväg till en läkare. En del vågar inte, andra tror inte att de behöver det, man tycker inte att man hinner, eller vad som hest. Kanske bortförklaringar, men så är det. Det finns sidor på nätet, som euroClinix.se, där man kan köpa receptbelagd medicin för åkommor som många kanske inte vågar prata om med sin doktor. Det handlar till exempel om bantningsmedel, preventivmedel och medel mot impotens. Har man en diagnos och har använt just de medel som säljs tidigare, ser jag ingen anledning till att inte göra det på ett sånt ställe, men annars är jag mycket skeptisk.

Medicin, piller

De har visserligen ”doktorer” som godkänner varje beställning, men alla kan ljuga, och doktorn känner ju inte dig. Vet man inte medlens biverkningar, hur de påverkar just dig, och vad som kan hända om man kombinerar dem med någon annan sorts medicin så kan det bli riktigt fel, och till och med farligt. De säljer i alla fall ingenting som är beroendeframkallande. Men inget att rekommendera om det är första gången alltså. Dessutom gäller inga högkostnadsskydd, så man får betala vad det faktiskt kostar – det vill säga mycket, mycket pengar.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/receptbelagd-medicin-pa-natet/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: