Majblomman 2013

Majblomman 2013 är ganska fin! Den är ljuslila och ljusblå, med gult i mitten. I år är det Svenska Moderådet (som är ett slags forum som verkar för svenskt mode både i Sverige och utomlands, och analyserar modets utveckling) som alltså är de som är ansvariga för hur blomman ser ut. Den här gången är det barn som både har föreslagit och röstat fram färgerna, och jag tycker att de har gjort ett riktigt bra jobb med det!

I år börjar majblomman säljas den 16 april, och säljs under två veckor till stöd åt barn i familjer som inte har tillräckligt. Förra året samlades det ihop nästan 54 miljoner kronor, och jag tror att det kommer gå bättre i år. Den var faktiskt skitful förra året. Dessutom höjs priserna för första gången sedan 1998, helt enkelt för att saker kostar mer nu. De är fortfarande inte ett dugg dyra, och de allra flesta kan avvara den lilla slant en liten blomma kostar.

Pengarna går till saker som glasögon, mediciner, hjälpmedel i skolan och självklart till lägerverksamheten. Det finns många ungar som skulle behöva komma bort en vecka om året, och inte har en chans utan den här hjälpen. Vad kostar majblomman då? En enkel blomma kostar en tjuga, och kransarna 40 spänn. Pins kostar 60 kronor, och klisterdekalerna kostar också en tjuga. Jag ska i alla fall köpa majblomman 2013, antingen en enkel blomma eller en krans. Men bara av snälla barn, inga påflugna ungar som säger åt mig att köpa en. Brukar du köpa majblommor?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/majblomman-2013/

2 kommentarer

  • Monica/handbrutenfebruari 11, 2013 kl. 14:02
  • Svara

  Ja, jag brukar köpa en majblomma och ibland en krans. Men förra året hittade jag ingen som sålde, men jag håller med dej om att den var ful helt enkelt. Så det gjorde ingenting.
  Men i år är den jättesöt. Så jag hoppas verkligen jag får tag på en.
  Ha en bra dag Klara!

  1. Riktigt fin, bra idé att låta barn bestämma! Tack detsamma, kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.