Änglar

Änglar, finns de? Enligt mig nej, då definitionen av en ängel är ett andeväsen vars uppgift är att hjälpa Gud. Jag är inte religiös. En del kallar människor som är omtänksamma eller osjälviska för änglar, men njae. De är just bara hjälpsamma och vill göra gott för sina medmänniskor. Fantastiskt, men knappast ängel-status. Ändå envisas folk med att kalla andra för änglar, trots att de inte är ett dugg religiösa eller andliga.

Ängel

Tror inte att någon skulle börja kalla andra människor för gudar eller profeter och verkligen mena det, utan att folk skulle tro att personen var konstig. Eller demon, vilket faktiskt är motsatsen till en ängel. Och den ena kan väl inte existera utan den andra? Jag har då aldrig hört någon bli kallad för varken gud eller demon, och inom kristendomen kan man inte heller bli en gud eller en ängel. Så varför har det blivit så allmänt accepterat att kalla folk änglar till höger och vänster?

Mammor kallar sina barn för änglar, folk som gör någonting bra är änglar… Det låter dumt, och de gånger någon kallar mig en ängel har det hänt att jag har fräst tillbaka. Jag är ingen jävla ängel, och inte du heller. Vi är en helt ordinära människor, med vardagsbekymmer och samveten, som ibland gör osjälviska saker, för att vi själva vill. Så det så.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/anglar/

2 kommentarer

  • Pettermars 7, 2013 kl. 15:01
  • Svara

  Satan är motpolen till Gud och änglar motpolen till änglar. Korrekt? Om nu Gud är så allsmäktig varför finns då Satan och demoner.
  Fast det förklarar säkert de troende med att jag inte begriper för att jag inte tror på religioner. Varför fortsätter religiösa att be för att undkomma sjukdomar. När de inte blir friska säger de att de inte bett tillräckligt eller syndat. Jösses, vilka stolpskott. När ska de nyktra till? Snacka om hjärntvättade offer.

  Ungar kan bara var ungjäklar eller med undantag välartade och uppfostrade. Allt annat är ren och skär lögn och önsketänkande. 😀

 1. Hänger inte riktigt med! Änglar motpolen till änglar? Jag fattar väl inte heller eftersom jag inte är troende. 🙂 Det känns lite som om en del troende bara lägger av att ta ansvar för sitt liv, eftersom Gud gör det åt dem. Inte helt okej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.