Snor och planer

Är hemma från jobbet i dag också. Febern är borta, men det kommer knappt något ljud ur käften på mig när jag försöker säga något, och då är det lite svårt att prata i telefon. Dessutom rinner det äckligt snor ur huvudet på mig, och jag tror att mina kollegor uppskattar att slippa det. Det hade jag i alla fall gjort.

Konstigt nog har jag ändå lyckats sova ganska okej de här dagarna. Brukar ha fruktansvärt svårt att sova när näsan är full med snor, trots nässpray, och det gör så ont i halsen så att det är svårt att svälja. Skulle kunna tro att det beror dels på sömntabletterna – har tagit lite större dos än vanligt, för att slippa ligga och snörvla, och dels på sängen. Att kunna ställa ryggstödet så att man nästan sover i en halvsittande position är verkligen guld värt när man är sjuk! Tur att man har ett stort hemmaapotek i alla fall…

Ask med fack för att dosera piller, tablettdoserare. Tabletter mot allt, snor, feber, smärta, inflammation...

Känner mig i alla fall mycket piggare än i går, så med lite tur orkar jag mig iväg för att få behandling i morgon. Planerna för i dag sträcker sig inte alls särskilt långt. Trist, när det har varit så fint väder. Har knappt orkat laga vettig mat de senaste dagarna, men jag ska försöka göra ett ryck och fixa en ordentlig gryta eller något i kväll. Har ju faktiskt hela dagen på mig, så något som både är gott och nyttigt borde jag försöka få till. Äter så dåligt när jag är sjuk, måste skärpa mig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/snor-och-planer/

19 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmars 7, 2013 kl. 19:05
  • Svara

  Men sluta snora och krya på dig, tycker jag!!

  1. Men det är ju så roligt att vara sjuk! Snor som är så trevligt! 😈

  • Jack i Berlinmars 7, 2013 kl. 20:58
  • Svara

  Håller med Tofflan, lägg ner snorandet. Vi är rädd för bakterier ju.

  1. Ja ja, jag ska. Men då vill jag i alla fall hosta på folk.

  • Jack i Berlinmars 7, 2013 kl. 21:08
  • Svara

  neeeejjj inte hosta.
  pussas!

  1. Aha! Nja, kanske. Svårt att andas samtidigt, om näsan är täppt…

  • Jack i Berlinmars 7, 2013 kl. 21:22
  • Svara

  då får man använda händerna istället för munnen

  1. Till att andas eller pussas… 😮

  • Jack i Berlinmars 7, 2013 kl. 21:29
  • Svara

  Till beröring. Ett substitut till andning och pussning. Som även kan leda till snabbare andning och fler pussar. Krydda gärna med Nezeril.

  1. Mmm, gott! Jag ska genast prova. Det brukar resultera i blåmärken.

  • Jack i Berlinmars 7, 2013 kl. 21:31
  • Svara

  Äh, han kommer gilla det!

  1. Jag tror också det, men han säger nej, och det gör ont på mig. :mrgreen:

  • Jack i Berlinmars 7, 2013 kl. 21:35
  • Svara

  Beröring tar bort det onda. Bästa smärtlindringen. Smek bort smärtan.

  1. Det är helt sant!

  • Jack i Berlinmars 7, 2013 kl. 21:37
  • Svara

  No sova. Gonatt snälla du som tog dig tid med en läsare 🙂

  1. Sov så sött, tack för underhållningen! 🙂

  • Jack i Berlinmars 7, 2013 kl. 21:38
  • Svara

  Nu sova, ska det stå … 🙂

  • Rolfmars 9, 2013 kl. 07:34
  • Svara

  Krya på dig ordentligt.

  1. Tack! På G nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.