Ortopeden och långkok

I dag är det dags. Besöket hos ortopeden. Det blev lugnt i går, förresten. Älskaren R sov till tolv, efter att ha varit uppe en sväng vid åtta – det verkar som om han har övertagit min influensa. Han hade feber hela dagen, så jag tog en promenad i solskenet och sedan slappade jag mest hemma. Ägnade ett par timmar åt matlagning så att jag har matlådor både för i dag och i morgon, och eftersom jag ändå inte hade något bättre för mig passade jag på att göra långkok. Bœuf Bourguignon. Omöjligt att stava, men en av mina absoluta favoriträtter. Åt den mest perfekta varianten i Paris för ett par år sedan, men konstigt nog misslyckades de med de kokta potatisarna som serverades till. Hrmpff.

Potatis

Nu sitter jag i alla fall i väntrummet hos ortopeden på Södersjukhuset. Har ingen aning om vad vi ska göra, eller vad som kommer att hända sedan, men jag kan i alla fall prata för mig. Har haft det så här illa i så många år, jag är påläst och väl förberedd, så det borde gå bra. Mitt senaste besök där, återbesöket efter den förra operationen, visade på stor ovilja för uppföljning, och extremt liten koll på vem de pratade med. De hade inte kollat journalerna, kollade inte hur rörlig jag var, utan rådde mig att jogga mycket. Que? Borde man inte kunna gå först?

Ja ja. Har med mig enkäterna och cd-skivan med mina röntgenbilder, i fall att de inte har dem tillgängliga. Ingen undersökning, även hos ortopeden, utan att veta hur det ligger till, tack. Vill helst kunna gå och jobba efteråt, och det vore skönt att slippa behöva åka in för akut smärtlindring, bara för att någon rör mig på fel sätt. Håll tummarna.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/ortopeden-och-langkok/

2 kommentarer

    • Elinmars 18, 2013 kl. 13:46
    • Svara

    hej, en fråga bara, ser dej på bloggranking.se
    du kommer upp under ”senaste inlägg” jag undrar bara hur du gör för att hamna där. Alltså jag testade att skriva ett inlägg i mi blogg men det kommer inte upp. Måste man göra nåt speciellt eller? Maila mig eller skriv en kommentar i min blogg. Tack

    1. Har svarat i din blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.