Operation bokad

I morse alltså, ortopeden på Södersjukhuset. Fick faktiskt en hel timme honom, och han kände igen mig från förra gången för knappt två år sedan. Det var inte han som utförde min operation då, men det var han som skötte eftervården och återbesöket.

Först pratade vi i nästan en halvtimme om hur livet ser ut och vilka besvär jag har, och han kollade faktiskt noggrant på bilderna från magnetröntgen och förklarade en del. Min behandlande läkare har ju redan gjort det, så jag visste hur det såg ut, men det var positivt att han faktiskt gjorde det.

Sen var det dags för undersökning, och det blev en mycket enkel sådan. Gå lite, gå på tå och häl, böja sig åt sidan, bakåt och framåt. Han sa att redan där var det uppenbart att jag hade stor nervpåverkan, men plågade mig ändå genom att låta mig ligga på britsen och trycka lite på mina ben åt olika håll. Tack så mycket. Tårarna sprutade, men det gjorde de redan innan när jag berättade om hur livet såg ut ändå. Gör något, eller ge mig ett nackskott, tack.

Han tyckte att det fanns två alternativ, och det ena var inte tillräckligt säkert förrän jag har fått en bättre EDS-utredning. Men mer om den saken en senare. Det som inte var säkert var steloperation i området, eftersom det är en ganska stor operation. Det andra alternativet, det som vi ska köra på, är en operation för att ta bort diskbråcket på nivå L4-L5. Han sa, precis som jag antog, att jag med största sannolikhet kommer att komma tillbaka om ett par år igen med nya diskbråck som måste åtgärdas, och att större ingrepp kan bli aktuellt då.

Risken med steloperation är ju också att diskbråcken kommer tillbaka, men på en annan nivå, och då måste jag ju ändå operera mig igen. Och igen. Och igen. Ja, ni förstår. Jag vet inte när det är dags för operation, det får väl bli en glad överraskning. Om några veckor, trodde han. Han ville göra den själv, eftersom han känner till mig och min historia, och det går väl bra. Jag är helt utpumpad, det var en jobbig dag. Over and out.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/operation-bokad/

2 kommentarer

1 ping

  • monicaschmars 18, 2013 kl. 18:20
  • Svara

  Djävla skitrygg! Var finns reservdelarna?

  1. Bra fråga – inte i någon affär jag har besökt hittills i alla fall!

  • Arga Klara - Ryggskott och ilskaArga Klaramars 20, 2013 kl. 10:00

  […] flytta höften rätt. Pratade förresten lite om det där med alla återkommande ryggskott med ortopeden häromdagen, och han sa att det förmodligen är något jag får leva med. Om jag har haft så här […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.