Utan ersättning igen

Jaha, vilken överraskning rubriken bjuder på, va? Utan ersättning igen. Men nu gäller det faktiskt inte den sjukpenning som jag kanske, eventuellt får i en perfekt värld (eftersom ryggoperationer inte alltid berättigar till tillfällig sjukpenning, men influensa kan göra det, så vet man aldrig). Det gäller den ersättning jag får retroaktivt från Försäkringskassan i och med att jag är med i Jobb- och utvecklingsgarantin.

Ringde i dag för att försäkra mig om att min sjukskrivning från och med den 23 hade blivit anmäld, och det hade den. Alldeles utmärkt, det hade jag inte trott! Passade även på att fråga hur jag ska fylla i de nya blanketterna för aktivitetsstöd, och då framkom det att Arbetsförmedlingen har orsakat mig ett nytt, gigantiskt problem som gör att jag blir till viss del utan ersättning.

Jag ska redovisa tiden dag för dag, men jag är bara anmäld på 50%. 4 timmar varje dag. De har inte ens specificerat vilka timmar på dygnet jag är anmäld. Eftersom jag bara jobbar 3 dagar i veckan så får jag ersättning för 4 timmar de 2 dagar jag inte jobbar, och knappt något (ca 1 timme) de dagar jag jobbar. Min ersättning ska ju vara 8 timmar de dagar jag inte jobbar, och ca 1 timme de dagar jag jobbar! Jag får alltså inte de 50% jag är berättigad till – jag får ca 20%.

Tack så jävla mycket! De sa att Arbetsförmedlingen har gjort fel (igen), och de visste inte om att det går att rätta till retroaktivt. Så vem hjälper mig då? Vem ska stå till svars för de fel som begåtts, och vem ser till att jag inte blir utan ersättning? Det är inte jag som har gjort fel. Om min Arbetsförmedlare säger att de inte kan göra något åt det här tänker jag gå vidare med det, hur lätt det nu är när man är nyopererad och sängliggande.

Arga Klara rygg med tejp på operationssår

De sa på FK att jag ska ha varit anmäld på 100% hela tiden, eftersom minsta variation eller övertid påverkar ersättningen. Såklart. Blanketterna ändrades ganska nyligen, så det är ”bara” en månad det handlar om. Men när man har en fyrsiffrig lön och är kroniskt sjuk, så innebär att bli utan ersättning att det ett litet hål i budgeten för hela året.

Ja, jag har ringt försökt kontakta min Arbetsförmedlare. Han svarar inte i telefon, så han fick ett mail.  Har ringt arbetsförmedlingens kundtjänst, så det behöver ingen tipsa mig om. Först talade telefonrösten om för mig att jag inte hade ett giltigt personnummer som arbetssökande – öhh, va? Arbetsförmedlaren kunde i alla fall komma in i min fil, och trodde att det gick att göra om retroaktivt. Trodde. Han kunde inte lova. Bad om numret till Arbetsförmedlingens avdelning för kundrelationer, för det här är så jävla dåligt att någon måste stå till svars. Återkommer säkert i ärendet.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/utan-ersattning-igen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: