Getingar och otyg

Det finns mycket att se och upptäcka på lantstället. Särskilt om man är liten, eller om man har fyra ben, men även för oss vuxna som bara är lite fascinerade av djur och natur. Det finns en hel massa spännande prylar med betydligt fler än två ben att titta på – gröna, metallicfärgade klumpar som flyger omkring, getingar, grodor och paddor, sjöfåglar, kossor och självklart ett otal vinbergssnäckor. Särskilt spännande är det att vara ute på upptäcktsfärd om man kommer riktigt nära.

Söt grå katt på upptäcksfärd i gräset. Om getingar och annat otyg!

Ska försöka sätta min pyttelilla videokamera i halsbandet på katten någon dag, så att jag får se vad han gör, och vad han tycker är intressant. Ibland ser det ut som om en grästuva är det mest spännande på hela tomten, men det finns säkert saker i den som jag missar. Det finns gott om både sork och orm här, men jag har aldrig sett någon – i alla fall ingen levande.

Spindlar finns det ju i överflöd, i alla fall. Och snart kommer väl tvestjärtarna och getingarna att vara betydligt fler än nu – det är den enda nackdelen med värme. Getingar. Jag hatar de jävlarna. Det finns bålgetingar också, de låter som en helikopter när de sakta kommer flygande förbi. Som tur är har de oftast inte särskilt bråttom, så till och med jag kan fly. Jag har aldrig blivit stucken av några getingar, men jag är rädd ändå, haha! De enda bra sakerna som flyger är fjärilar och fåglar, punkt. Katten verkar tycka att det är kul att jaga getingar, men han är inte riktigt riktig… Men men, det är bara att stå ut med dem om man vill ut och njuta av naturen!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/getingar-och-otyg/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.