BOB

Alla har väl hört talas om varumärket BOB? Det är ett svenskt företag med säte i Kumla, som säljer saft, sylt, juice, gelé, marmelad och annat sött och oftast onödigt, och så här beskriver företaget sig själva på sin hemsida:

Sedan 40-talet har BOB med sina frukt- och bärprodukter varit en del av många svenskars barndom. Med frukt och bär från naturen utan några onödiga tillsatser och sötningsmedel är BOB för många smaken av sommar. Smaken av att ha hela livet framför sig.

Sylt

Det låter ju ganska trevligt, eller hur? Men vad står BOB för, tror ni? Det är inte ett namn, utan en förkortning. Eftersom de bara har produkter med bär och frukt tänkte jag naturligtvis att det måste vara någonting med bär. Bär Och…? Men nej. Enligt boken ”Fånga Platsen”, som handlar om Sveriges företagsamma historia, så betyder BOB helt enkelt ”Billigt Och Bra”. Hahaha!

Särskilt billigt är det väl inte – en burk lingonsylt, som bara innehåller 35% lingon, kostar drygt 30 spänn. Och bra, när det är 35% lingon, och resten är socker, vatten och olika tillsatser? Njae. Har ingenting från BOB hemma, och har ingen intention att köpa något därifrån heller. Det är alldeles för dålig kvalitet på grejerna, och alldeles för lite frukt och bär, enligt mig. ”Billigt och bra” är ingenting de skryter med på sin hemsida, när man läser deras företagsinfo. Dags att komma på en ny akronym, eller ett nytt namn kanske?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/bob/

2 kommentarer

    • Respelionjuni 27, 2013 kl. 05:04
    • Svara

    Just av den anledningen kör jag med ICA:s rårörda lingon som har 48% lingon och 33% tillsatt socker.

    1. Det är den bästa lingon/socker-ration som verkar finnas! Men jag har inte sett att de har refill till glasburkarna. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.