Veckans plus, vecka 28

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till räkor. Det är så jävla gott. Jag kan äta hur mycket som helst – det finns verkligen ingen botten i mig när det gäller räkor. Dessutom förbränner jag säkert mer energi på att skala de små djuren, än vad jag faktiskt får i mig när jag äter dem. Och så går det åt en hel del till att mota bort de små stackars luddskallarna som försöker sno åt sig allt de kan.

Rökta räkor från Feskekyrkan i Göteborg. Veckans plus.

Åt de godaste räkorna jag någonsin smakat den här veckan, i Göteborg. De var hårt rökta och ganska kraftigt saltade, och inhandlades på Feskekyrkan för en alldeles för dyr penning. Men det var det värt! Tänk om någon skulle kunna ta och uppfinna en röklåda man kan använda inomhus, då skulle jag kunna lyxa till det med rökta räkor alldeles för ofta. Det hade varit bra.

Man blir glad av god mat, särskilt om den samtidigt är nyttig. En del mat blir man så glad av att den förtjänar veckans plus och ett alldeles eget inlägg här. Ät mer räkor, och bjud in mig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/veckans-plus-vecka-28/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.