Vitare tänder

Jag har funderat ett tag på att testa någon sorts tandblekning för att få lite vitare tänder, och nu har jag äntligen kommit till skott. Inte för att jag har särskilt missfärgade tänder, de är nog ganska okej med tanke på att jag klunkar i mig en hel del kaffe varje dag, men de kan bli bättre. Och jag vill se så bra ut som jag kan, utan att för den skull spruta in fett eller silikon någonstans. Det ser alltför ofta för jävligt ut.

Jag håller på att testa en tandblekningspenna, och det är väldigt enkelt och sker gradvis. Efter tandborstning morgon och kväll penslar man på lite gelé på tänderna och låter det torka i 30 sekunder med munnen öppen, innan man kan greja med munnen som vanligt. Bita sig i tungan efter att man har sagt för mycket, eller hångla, till exempel.

Den kommer från Denta.se, och det är väldigt enkelt att applicera gelén på tänderna. Den har en mild mintsmak, och jag tycker mig se att jag har fått lite vitare tänder bara efter ett par dagar. Man ska göra det en eller två gånger om dagen i en till två veckor, tills man är nöjd med resultatet helt enkelt. Sedan kan man trappa ner antalet behandlingar till en då och då, om man tycker att det behövs. Tandblekningspennan räcker till hela 60 appliceringar, och det är ju mer än väl vad man enligt instruktionen ska behöva.

Jag återkommer med ett mer utförligt omdöme när jag är färdig med behandlingen, men hittills är jag tveklöst positiv! De har få produkter, vilket gör att de kan få ner priset så lågt. Dessutom har de några olika paket som riktar sig till de med riktigt missfärgade tänder, eller om det är fler personer som ska köpa produkterna så det blir ännu lite billigare. Och priset då? Jo, bara 299 kronor. Dessutom får man 25% rabatt om man anger koden ”RABATT25” (som gäller ända fram till årsskiftet) i webshoppen – och fri frakt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/vitare-tander/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 23, 2013 kl. 19:28
  • Svara

  Intressant. Jag undrar hur det funkar. Jag gjorde för många år sedan en tandblekning med skenor gjorda hos tandläkaren och med tandblekningsgel som placerades i dessa. Skenorna användes under natten och på morgonen borstade jag bort gelen.
  Jag har alltid varit misstänksam mot ”snabba” metoder. Ska man bara måla i några sekunder med en penna måste grejerna vara rejält starka. Gelen innehåller väteperoxid i olika koncentrationer.
  Håll mig informerad hur det går. Jag har ganska vita tänder men kan tänka mig att ”måla” en och annan tand som är lite sjabbig.

  1. Det var svårt att hitta någon vettig innehållsförteckning, men jag tror att blekmedlet i pennan är karbamidperoxid. De har något sånt där kit med skenor man formar efter tänderna och gele som man kan ha på i flera timmar också, men den här pennan ska vara mer för att jämna ut färgen om det är skillnad lite här och var, och för enstaka fläckar. Behöver man mer än så är det säkerligen en bättre idé med skenor, men för min del tror jag att det räcker att pensla på lite här och var. Uppdaterar om ett par veckor!

  • Petterjuli 23, 2013 kl. 19:46
  • Svara

  Ahhh. Där gick det upp ett Liljeholmens. Karbamidperoxid känner jag igen. Det kanske var det min gel innehöll.
  Denna fåfänga… Att vi inte kan vara nöjda med våra kroppar. Rätar upp snedställda gaddar, pumpar in botox eller silikon. Bara för att vi tror att vi blir bättre och mer attraktiva. Hahaha…

  1. Haha, ja… Jag tror inte att något står eller faller med att korrigera färgen på några tänder, men det känns ändå lite bättre om det skulle gå att enkelt fixa till hemma. Aldrig några större ingrepp för min del!

  • Tofflanjuli 23, 2013 kl. 23:55
  • Svara

  Låter helt klart intressant! Uppdatera med en utvärdering sen, Lammet! :mrgreen:

  1. Ska bli! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.