Åskväder och skruvar

Vilket jävla åskväder det var i går! På morgonen kom det en ordentlig skur, så jag höll mig inne hela förmiddagen. Passade på att fundera lite över hur jag vill att det ska bli i sovrummet, efter att vi har målat väggarna och fixat någon gardin och en bättre lampa – den som sitter där nu är skitful. Ni ska få se sen. Jag tänkte börja förbereda lite så smått med de få saker jag faktiskt kan hjälpa till med, så jag tog en skruvmejsel (en pozidriv, för jag vet att det finns åtminstone en person som undrar om jag vet vilken sort jag använde) och började skruva loss ett par lätta vägghängda hyllor. Jo, tjena. Alla skruvar är borta, men sockeln sitter kvar ändå.

Sockel till vägghängd hylla. Ful aprikosfärgad vägg. Ett inlägg om åskväder, måning och skruvar.

Ni förstår varför jag vill att vi målar om, va? Inte snyggt. Nåja, jag sket i socklarna och tog bara loss hyllplanen – de där är älskaren Rs problem. Han har både byggt och satt upp dem. Mitt på dagen blev det strålande sol, klarblå himmel och väldigt varmt. Inte ett moln på himlen. Badväder, om jag hade haft sällskap, men eftersom jag ändå var lite i fixartagen så bestämde jag mig för att börja grundmåla hyllplanen.

Sagt och gjort. Tog ut dem till arbetsbänken, och R instruerade mig via SMS om vilka saker jag skulle använda. Sagt och gjort, inga problem. För mig i alla fall, han var säkert skitnervös på avstånd. Det tog 20 minuter att måla, det var precis lagom. Sedan kollade jag upp och såg det här. Vafan, ett till åskväder? Mina hyllor skulle ju ligga ute och torka!

Åskväder, stora svarta moln!

Det var bara att försöka hitta någonstans att lägga dem, och det var ganska bråttom. ”Svärmor” kom med den briljanta idén att lägga dem på ett par plankor i bastun, och så blev det. Sen kom det ett åskväder från helvetet rakt över oss, med hagel, spöregn och öronbedövande muller. I en hel timme, sedan blev det ganska lugnt och fint igen. Med lite tur kan jag måla ett andra lager i dag, men det är väl säkert något annat som jäklas i stället.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/askvader-och-skruvar/

1 ping

  1. […] Tog en varm dusch och försökte värma upp mig, sen var det långbyxor, tjocka strumpor och varm pälsbeklädd tröja på. Det kryllade av vindsurfare i havet utanför, som passade på i en ganska perfekt storm. Jag vilade, för i dag ska det målas sovrum. Jag antar att jag kanske får hjälpa till med att pensla saker i lagom höjd, hörn och sånt. Hejdå, persiko-svamp-väggar! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.