Veckans plus, vecka 37

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Jag har märkt att det är en sak i köket som jag har riktigt svårt att klara mig utan, särskilt när man diskar för hand. Den är ovärderlig när man har en liten diskho (som på lantstället), eller när man ska skölja av saker. Därför går veckans plus den här veckan till den riktbara köksduschen, den lilla spraymojängen man skruvar fast på vattenkranen för att få till en dusch som man kan vrida på. Finns både med och utan löstagbar förlängning, man kan välja mellan stråle och dusch, och dessutom spar de en hel del vatten i duschläget.

Men så kom jag att tänka på att sådana fanns ju knappt när jag var liten! Om någon hade en så var det i värsta möjliga lyxköket, men nu köper man en själv i vilken stormarknad eller butik för hemmapysslare som helst, för allt från en knapp femtiolapp och uppåt. Den är ett måste i mitt hem. Har nyligen varit tvungen att byta ut den gamla, för den hade en liten spricka, ur vilken en pytteliten vattenstråle kunde spruta allt från några centimeter till en meter – beroende på kranens tryck. Dåligt. Veckans plus går alltså till en köksdusch. Har du ingen, så köp en. Värd varenda spänn.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/veckans-plus-vecka-37/

2 kommentarer

  • Tofflanseptember 15, 2013 kl. 17:22
  • Svara

  Jättebra grej som också finns i mitt hushåll!

   • Klaraseptember 15, 2013 kl. 17:41
    Författare
   • Svara

   Undrar hur folk klarade sig innan den fanns i varje hem… Jag älskar den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.