Bra läkarbesök och bus eller godis

Så var den här efterlängtade dagen äntligen avklarad. Hade ett bra besök hos min husläkare, och vi gick igenom intyget för ansökan om sjukersättning i detalj. Jag hade bara ett par saker att flika in, men hon hade verkligen läst på och gjort ett bra jobb. Resultatet dimper ner i min brevlåda om några dagar, och då är det dags att skicka in det, tillsammans med en helt sjukt förbannat stor hög andra papper.

Vi hann förstås inte med allt på min lista, men mer än jag trodde. Hon skulle skicka en remiss till ortopeden, och min vanliga sjukskrivning på 75% blev förlängd ett halvår. Handläggningstiden för ärenden kring sjukersättning är ungefär fyra månader, så det gäller att ha marginaler. Hon meddelade mig även om en möjlighet till extra ersättning som jag inte kände till, så det ska jag sätta mig och läsa lite mer om i morgon.

75% varningsskylt. Bra läkarbesök!

Det har förresten inte varit en enda unge här och ringt på. Vi har ny portkod, så det kan väl vara en anledning till att folk inte kommer in i huset, och dessutom så har det regnat. Klockan är i och för sig bara strax efter sju, så de har väl någon timme till på sig. Stackars mig som måste äta upp allt godis själv sen då, för Halloween är bara i dag.

Det spelar ingen roll om folk gör egna traditioner, de kan väl inte förvänta sig att andra följer dem? Jag firar inte julafton den 22 december, men om jag gjorde det skulle jag inte förvänta mig att alla andra också gör så. Det är samma sak med Halloween. I morgon går man inte ut och kör bus eller godis så då tänker jag inte ens anstränga mig för att öppna dörren, och på lördag är det stort nej för sånt, eftersom det är Alla Helgons Dag. Då kan jag möjligtvis öppna bara för att skälla på föräldrarna. Inte bra. Har det varit någon och ringt på hos dig i dag?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/bra-lakarbesok-och-bus-eller-godis/

2 kommentarer

    • Tofflanoktober 31, 2013 kl. 20:05
    • Svara

    SKÖNT att läkarbesöket gick bra! Jag har tänkt på dig, må du tro. Fast det vet du nog.

    Ja hu! Här ringde det på två fula ungar för nån timme sen. Väldigt praktiskt att ha titt-öga i dörren, sa tanten och öppnade INTE. Satte sig i stället i fåtöljen med stora bunken (!) smågodis. Vad händer? Snuskgubbe ringer! Straffad direkt, alltså. Men nåja, jag avspisade honom bra (jag är rätt van) och han har inte ringt nåt mer. Det finns också liiite godis kvar till Anna, som kommer hit i morgon.

    1. Hahaha! Hoppas att det smakar bra, godiset (frukten alltså) såg väldigt fin ut! :mrgreen: Och tack! Det var väldigt skönt att det gick så pass bra, jag hade självklart värsta scenariot uppmålat innan. Tur att godisaffären ligger på vägen hem från vårdcentralen! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.