Fix i köket!

Ibland händer det! Älskaren R och jag sov länge, åt frukost länge och lökade hela förmiddagen. Skönt. Jag hade ont efter gårdagens eskapader, och han hade nackspärr efter sitt senaste gympass med fokus på axlar och rygg. Han får alltid nackspärr efter de passen, och jag brukar fnissa lite åt hur han lider samtidigt som jag faktiskt tycker synd om honom – jag har ju ett kroniskt dylikt som har hållit i sig i ungefär ett år. Men sen hände det faktiskt, det som jag nämnde i morse: Vi påbörjade lite fix i köket!

Vi flyttade på sånt som jag aldrig eller väldigt sällan använder mig av, och flyttade ner alla glas och tallrikar så att de står på de lägsta skåphyllorna. Lite irriterande att de inte är i samma skåp, men hellre på en lägre nivå så att det inte gör så ont att plocka ner dem än att det är snyggt i skåpen. Sen blev det lite fix i skafferiet, han tömde ur saker som blomkrukor och burkar och sånt jag aldrig använder. Sen av någon anledning blev det tvärstopp och paus, så jag tog en banan. Det gick som vanligt, åt helvete.

Banan. Fix i köket och paus. Svårt att skala bananer.

Efter det var det tänkt att han skulle fortsätta sitt fix med att rensa ut pärmar och böcker ur en av mina hyllor, så att jag skulle få plats med mina kläder – jag har bara två garderober, och det räcker inte. Måste ha kläder i en hylla, och det gör inte mig något om det inte vore för att han ställde massa skit från jobb för 10 år sedan där. Men det tog tvärstopp, så han bar upp lite prylar till vindsförrådet och så fick det räcka så för i dag. Inte illa faktiskt, jag har väntat länge på det här.

Det här var nog ändå den enklaste grejen som behövde göras, att sätta upp gardiner och rensa ur kartonger med böcker och pärmar kommer att ta evigheter. Men om det här blev gjort första dagen av ledigheten, så har jag ganska stora förhoppningar om att i alla fall något övrigt fix ska bli klart innan han börjar jobba igen om ett par veckor!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/fix-koket/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Nitiz.blogg.sedecember 21, 2013 kl. 20:53
  • Svara

  Det är ju otroligt skönt att rensa ur skåp och vrår. Och det är ju ganska onödigt att göra det svårt för sig, om man har ont eller är ganska kort, som jag.
  Vi har oxå ”sjåat” på i dag. Jag o maken fick som 30års present för några år sen, renovering av övervåningen. Makens bror är snickare. Nu ska det visst ske. Så vi har tömt äldsta dotterns rum. Det innebar att jag (med mina reumatiska händer) fick hjälpa till att bära ner två full stora garderober… ont gjorde det, men nu är det gjort och jag lever fortfarande. Det är ju tur att jag har en bättre period just nu…

  1. Oj, vad jobbigt, men samtidigt roligt att det händer! Hoppas att det blir bra, vad spännande!

    • nitiz.blogg.sedecember 22, 2013 kl. 00:24
    • Svara

    Ja det känns skit kul!! Han skulle hjälpa oss när han vart ledig, och det vart han visst nu, 2 snart 3 år senare.. Det kommer nog bli rörigt ett tag, men det är det nog värt!!

    1. Det är alltid skönt med lite förändring och framför allt förbättring. Hoppas att röran är högst tillfällig -eftersom han är snickare vet han ju i alla fall hur man gör allt! 🙂

  • Helenadecember 22, 2013 kl. 02:23
  • Svara

  Nackspärr är ett helvete. Har haft ett från och till i fem år (mest till) med medföljande huvudvärk och yrsel. Investerade i höstas en Wellpur madrass och en formbar kudde. Jäklar i min lilla låda vilken skillnad det gjorde. Nackspärren dyker fortfarande upp då och då men inte särskilt ofta och den går över fortare.

  Jag har samma problem som R – pärmar och skräp från kurser jag gick åratals sen. Men de kan ju vara bra att ha… Visst du. Lyckades med en liten utrensing i november men har fortfarande alldeles för mycket kvar. Fattar inte varför egentligen, har jag inte läst skiten på tio år lär jag ju knappast få ett ryck och läsa den nu.

  1. Ja, det för med sig mycket skit! Jag kör med Tempur-kudde, och den gör verkligen susen. Funkar inte riktigt med formbar madrass för mig, för har en sån där säng man kan ställa upp ryggstödet på, eftersom jag inte kan ligga på en plan yta särskilt många minuter.

   Haha! Nej, jag förstår inte riktigt heller varför de måste stå på paradplats i min hylla när de aldrig rörs, och kanske aldrig kommer att göra det! 🙂 Han får gärna spara dem – bara jag slipper se dem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.