Firade in ledigheten!

I går kväll var vi ute och firade! Älskaren R kom hem tidigt från jobbet, och har plockat ut lite flex och semestertimmar så att han är ledig i drygt två veckor, hurra! Jag är överlycklig över att ha honom hemma mer, men han kommer säkert att krypa på väggarna och fixa med andra saker hemifrån ändå. Han har i alla fall gått med på att vi ska försöka få upp gardiner i köket (efter tre år) under de här två veckorna, och flytta upp en massa porslin och köksprylar vi inte använder till det proppfulla vindsförrådet. Det skulle han också behöva ta tag i, samt alla jäkla pärmar som står och tar plats i min bokhylla. Jag har inte så höga förhoppningar, men en stor önskan.

Hur som helst, vi firade i liten skala. Vi åkte till stan, jag klippte mig äntligen och så åt vi. Det var lite lustigt, vi gick in på en riktigt bra asiatisk restaurang på Vasagatan, och väntade på bordsplacering. Det var helt tomt i lokalen, trots att det verkligen kryllade av folk på gatan utanför! Vi stod där en minut utan att någon kom, så R gick fram till bardisken och ropade frågande om det var någon där. Inget svar. Då gick han lite längre in bakom och ropade, och då vaknade personalen till. Det roliga var att han som mötte oss satt ungefär två meter från bardisken, utan att ha hört eller sett oss, haha! Han måste ha varit väldigt upptagen med något…

Maten var god, och det var extremt lugnt och skönt där inne. Stressen utanför kändes väldigt avlägsen. Sen strosade vi till Stureplan för att ta en partygrogg, och efter det åkte vi hem. Vi firade inte stort, det var bara en mysig kväll på tu man hand för att påbörja ledigheten. Stan var vackert pyntad på alla håll, och det var skönt att strosa fram.

Träd i stan med vackert pynt, ljusslingor. Firade in ledigheten!

Nu är R ute och springer, sen vet jag inte vad som händer i helgen. Helst ingenting, men något bör man väl göra. Det vore bra om vi i alla fall kunde påbörja något av köksprojekten (ibland har jag så ont i axlarna att jag inte kan ta fram ett glas ut skåpet), så att han blir tvungen att avsluta det inom en överskådlig framtid…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/firade-ledigheten/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.