Solen tittade fram!

Solen tittade fram när jag var på väg hem från stan i går mitt på dagen. Det var helt fantastiskt skönt, och för en kort sekund kändes det nästan som vårsol som tinar upp efter en lång vinter, men det har ju faktiskt bara varit vinter i två veckor… solen gjorde mig genast på bättre humör, och för en kort stund kände jag mig inte lika genomfrusen.

Solglasögon, pilotbrillor

Det är lustigt det där med solen. På somrarna ligger jag gärna i en solstol med musik i öronen och lapar ljus och värme. Jag solar inte för att bli brun, utan bara för att det är så sjukt skönt! Kroppen blir varm och mjuk, och det är oerhört avkopplande att bara ligga och värmas, och låta alla jobbiga tankar gå i träda en stund. För det gör det.

Jag brukar inte bli så särskilt brun på somrarna, men om jag blir det så får jag snarare en svag beige nyans – men nästan bara på framsidan av kroppen. Jag kan ju inte ligga på mage, så om jag vill bli brun på benen eller ryggen får jag stå upp, eller hoppas att i alla fall benen blir det av mina promenader eller annat jag gör. Och inte fasen är det särskilt kul eller skönt att stå och sola, då förlorar man ju hela det härliga ligga-och-drömma-sig-bort. Men det spelar ingen roll egentligen, det är bara så underbart härligt att tina i solen och suga i sig D-vitamin. Jag längtar verkligen efter våren, den riktiga våren. Men det är bara januari-helvete ännu…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/solen-tittade-fram/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: