Motiv och en köttbit på G

Nu var det länge sedan jag målade något. Igen. Det går alltid så lång tid mellan tillfällena, särskilt på vintern. Det finns liksom inte så mycket inspiration runt omkring mig inomhus, men på sommaren är allt så mycket vackrare. Det händer att jag sitter och letar efter motiv på nätet att måla av och ibland kommer jag så långt som en skiss, innan jag ledsnar. Inte för att det är tråkigt att måla, utan för att motivet inte är roligt nog.

Det är roligare med motiv som har någon mening för mig eller för någon annan – de flesta av mina alster ges bort (eller prackas på) till andra. Föräldrarna, svärisarna, systerdottern eller vännerna. Har kanske tre skisser på gång, och så en påbörjad målning. Tror jag ska sätta mig en stund nu på morgonen och fortsätta med någon av dem en stund. Det är skönt att måla – distraherande och roligt att skapa. Jag är en skapare, så enkelt är det. Jag måste ha flera projekt på gång för att hålla hjärnan aktiv.

Motiv: Rosa fjäril målad med akvarell

I eftermiddag skulle jag och älskaren R ha åkt ut till mina föräldrar och käkat. De hade visst en köttbit de ville ha hjälp med att äta upp, och det gör jag mer än gärna – men i natt har jag blivit dyngförkyld. Har inte köpt en bra köttbit på evigheter. R är ute och cyklar (bokstavligt talat), så jag har lite lugn och ro en stund. Som om jag inte skulle ha det jämt, förresten… Eller ja, katterna är i alla fall alltid i vägen när jag målar. Den ena vill dricka ur vattenglaset, och den andra vill stryka sig mot och knuffa på penseln. Ibland blir mitt motiv alltså lite annorlunda än vad jag tänkt mig från början… Inte för att det gör något, kul att de vill vara med!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/motiv-och-en-kottbit-pa-g/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mfebruari 9, 2014 kl. 10:48
  • Svara

  Får man önska sig en målning med en geckoödla på tills man fyller år? =)

  1. Haaha, det är en av mina skisser! Den kanske inte blir färdig i tid men den är till dig. 🙂

  • Piafiafebruari 9, 2014 kl. 16:53
  • Svara

  De rara luddskallarna vill bara hjälpa till i skapandet!

  1. Väldigt snällt! Så fort man håller i en penna ska de knuffa på den! :mrgreen:

  • Light In the dark ufseptember 30, 2014 kl. 20:25
  • Svara

  Hej!
  Vi är ett nystartat UF företag som trycker bilder och citat på ljus och sedan skänker en del av vinsten till hjärt och lungfonden. Jag hittade din fina teckning på fjärilen på google och nu undrar vi få trycka ljus med fjärilen på för dig 🙂
  Hör gärna av dig till oss på vår mail om du vill veta mer!

   • Klaraseptember 30, 2014 kl. 21:08
    Författare
   • Svara

   Hej! Kul att ni gillar den, men tyvärr får ni inte använda min konst för kommersiellt bruk eller som föremål för något vinstdrivande.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.